Geslaagd judo-examen

|
, ,

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Geslaagd judo-examen

Judoka’s Kano behalen de 2e dan.Op zaterdag 16 december werden in sporthal “het Anker” in Born de halfjaarlijkse dan-examens voor 1e, 2e en 3e dan gehouden. Van de 31 kandidaten wisten 27 judoka’s een hogere graad te behalen.
Martijn van Oerle, 17 jaar jong en al 11 jaar lid van Judoclub “Kano” Houthem en zijn judopartner Mathijs Vermeulen ook lid van J.C. “Kano” wisten beiden met goed gevolg het 2e dan-examen af te ronden. Ze demonstreerden als eerste 5 serie’s van het Nage-No-Kata dat bestaat uit werptechnieken die rechts en links uitgevoerd dienen te worden. Daarna volgde tachi-waza, wat inhoudt dat ze diverse werptechnieken, overnametechnieken en combinatietechnieken moeten laten zien. Als laatste onderdeel voor de 2e dan was ne-waza aan de beurt. Hierin werden grondtechnieken getoond zoals houdgrepen, armklemmen, omstrengelingen, kanteltechnieken en bevrijdingstechnieken.
Onlangs is Mathijs ook geslaagd voor scheidsrechter B.
Judoclub “Kano” heeft de mogelijkheid om 3 maal per week te trainen, ze staan onder leiding van een erkende judoleraar en judoleiders. De lessen worden gegeven om maandag vanaf 18.00 uur en op woensdag en donderdag vanaf 18.30 uur in de gymzaal van het Franciscusoord in Houthem. Nieuwe leden zijn van harte welkom vanaf 3 januari. De examens in de club worden gehouden op 14 en 18 januari.
Voor meer informatie tel. 043-6013841.

← Vorig bericht

Gehele dag live Valkenburg kijken !

Route d'amuse is schot in roos

Volgend bericht →