Geslaagde Mantel-Uitdag 2006 voor mantelzorgers

Voorpagina » Nieuws » Geslaagde Mantel-Uitdag 2006 voor mantelzorgers

U kunt er volgend jaar ook bij zijn!Enthousiaste mantelzorgers uit het hele land en een zonnige dag zorgden ook dit jaar weer voor een onvergetelijke Mantel-Uitdag op Papendal in Arnhem. Met een speciale bus voor het zuiden trokken ook mantelzorgers uit Maastricht en het Heuvelland, samen met de mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorg, naar Arnhem. Het thema ‘samen kom je verder’, bleek een prima leidraad voor de gehele dag. De landelijke organisatie voor mantelzorgers en vrijwilligers, Mezzo, presenteerde de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen daarvoor terecht bij de lokale Steunpunten Mantelzorg.
‘Hoe gaat het met u?’ vroeg Tom van ’t Hek (ex-huisarts en topcoach van het Olympisch gouden hockeyteam) zich ‘s ochtends voor een volle zaal af. Mantelzorgers ‘bedrijven topsport’: mantelzorgers moeten over een goede conditie beschikken, een sterke motivatie bezitten en bereid zijn om hard te werken. Belangrijk is dat mantelzorgers hun eigen grenzen bewaken en zelf aangeven tot hoever zij kunnen gaan.
Jan Keizer (bekend van BZN) sloot de ochtend af met veel bekende liedjes, waarbij menigeen een dansje maakte. Na de lunch koos een groot aantal deelnemers voor activiteiten in de buitenlucht: (activiteiten)wandeling, Chinese gezondheidsoefeningen, Nordic Walking. Binnen was de sfeer net zo geanimeerd: workshops massage, samen zingen, kleding & kleur en weg met stress. Ook kon men een voordracht bijwonen over ‘mantelzorg en dementie’ of de workshop ‘De Zorg uit handen geven’. De Anthony Singers uit Nijmegen sloten de middag op muzikale wijze af.
Wilt u meer weten over de diensten en activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg? Of meer over vrijwilligerswerk bij het Steunpunt Mantelzorg? Neem gerust contact met ons op: tel.nr. 043-3215046 (werkdagen 10-15 uur) of kijk op onze website www.voormantelzorgers.nl.

← Vorig bericht

Nieuw kunstwerk rotonde Strabeek ?

Wedstrijden Live! Via www.ec-cycling2006.nl

Volgend bericht →