Beneden Geuldal op TV

Voorpagina » Toerisme » Beneden Geuldal op TV

In de komende maanden is de populaire serie ‘Natuurlijk Limburg’ weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat “85 jaar Limburgs Landschap” centraal.
Het verleden, heden en de toekomst komt voorbij onder de noemer: zo was het… zo is het nu.
Kijk mee op zondag 18 september naar de aflevering over het Beneden Geuldal tussen Meerssen en Valkenburg om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur op L1 TV.
Natuurgebied Ingendael is geleidelijk aan veranderd van weilanden en akkers naar een natuurlijk beekdallandschap. In een natte periode en zeker als de Geul buiten haar oevers treedt, verandert Ingendael tijdelijk in een moerasgebied. Een geleidelijke overgang van het natuurontwikkelingsgebied in het dal naar het op een heuvelrug gelegen hellingbos, de Bergse Heide. Edmond heeft een ontmoeting met collega Carlo van Seggelen, districtsbeheerder Zuid-Limburg. Zij bespreken wat er allemaal bij komt kijken om de afwisselende natuur in het Beneden Geuldal te beheren.
Natuurgebied Ingendael is vrij toegankelijk voor wandelaars. Voor echte wandelliefhebbers Gert Geluk en partner Angèle Vaessen is het fijn dat er natuur dichtbij is om van te genieten. Zij vertellen in deze aflevering meer over het maken van lange wandelingen door bijzondere natuur.
Foto Limburgs Landschap Henk Heiligers

← Vorig bericht

Samen Eten voor senioren

Weg met lastige, complexe en onnodige regels!

Volgend bericht →