Meewandelen in de Geuldalmarathon ?

Voorpagina » Toerisme » Meewandelen in de Geuldalmarathon ?

Wandelvereniging Vilt organiseert op zaterdag 7 oktober voor de 36ste keer de Geuldalmarathon. Wandelaars kunnen de hele tocht van 42 km of de halve afstand van 21 km lopen.
Voor de jeugd is er voor het eerst een kwart marathon van 10,5 km. De hele marathon start in Hauset (België) waar men met de bus vanaf de start- en finishplaats Geulhemermolen, Geulhemmerweg 49 in Berg en Terblijt naar toe kan of uiteraard op eigen gelegenheid. Kiest men voor de halve afstand, dan kan gestart worden in Hauset of halverwege in Epen. De jonge kwart marathonners starten in Stokhem.
De meanderende Geul door het fraaie Geuldal geeft de wandelaars veel afwisseling en het is een genot om hier doorheen te wandelen. Men passeert in de Ostkantons van België o.a. de Hammerbrücke, een spoorwegbrug die de twee dalen bij Hergenrath verbindt voor het treinverkeer.
Langs La Calamine en door het bos bereikt men Moresnet en via weilanden en bospaden Plombières als rustplaats. Verder gaat het en via Sippenaeken en camping du Vieux Moulin steekt men de grens over, waar na de Heijmans groeve en de Volmolen de rustplaats (of finish voor de halve afstand) Epen bereikt wordt.
Van hieruit gaat de hele marathon of de start van de andere halve tocht verder langs de Geul via Mechelen, Partij en Gulpen, de voorlaatste rustplaats. Men passeert daarbij vele typische Limburgse vakwerkhuizen.
Vanuit Gulpen gaat het dan via Beertsenhoven en Stokhem, waar – voor het eerst – de jonge wandelaars van 6-14 jaar met hun begeleiders zich bij de ‘grote mensen’ voegen. Vanuit Stokhem loopt men dan naar de laatste rustplaats in Schin op Geul.
Langs de kastelen Gen Hoes, Schaloen en Oost komt men dan in Valkenburg om tenslotte door het Geuldal de finish in Geulhem/Berg en Terblijt te bereiken. Daar bij café-zaal De Geulhemermolen kan dan met een hapje en een drankje deze prachtige prestatie beklonken worden.
De vertrektijden van de bussen zijn als volgt:
Berg – Hauset 42 km. 6.10 – 6.30 – 7.30 uur;
Berg – Hauset 21 km. 8.00 uur;
Berg – Epen 21 km. 9.30 uur;
Berg Kwartmarathon 10.05 uur;
Starttijden Hauset 42/21 km. van 7.00 uur tot 9.00 uur;
Epen 21 km. van 9.00 uur tot 12.00 uur.
De wandeltocht gaat onder alle omstandigheden door.
Voor meer info: www.wandelverenigingvilt.nl
 

← Vorig bericht

Motorrijder in Berg overleden

TV Gids TV Valkenburg vanaf 27 augustus

Volgend bericht →