Geulklank organiseert het 25e Knoetsse

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Geulklank organiseert het 25e Knoetsse

Zoals de zomer-hitte ieder jaar toch weer overgaat in aangename nazomer temperaturen, zo organiseert Geulklank op de eerste zondag van september, nu voor de 25e keer, het Knoetsse. Valkenburg komt na de zomer-drukte weer langzaam tot zichzelf. En samen met de laatste zomergasten kijken de Valkenburgers er weer naar uit om elkaar weer eens te ontmoeten, en om gezellig bij te praten. Daarom: Knoetsse!
Bij het Koetshuis nabij Kasteel Oost, in de prachtige omgeving van de “Oastergats” en met het gekabbel van de Geul hoorbaar op de achtergrond, zullen vele Valkenburgers en gasten weer een gezellige dag kunnen beleven. Hier treft u weer uw vrienden en bekenden, waarmee u een lekker glaasje kunt drinken, naar de muziek kunt luisteren of een spelletje kunt spelen. En natuurlijk is ook nu weer de entree vrij.
Vanwege het zilveren jubileum van het Knoetsse wordt dit jaar een bijzondere muzikale invulling gegeven. Vanaf 12:30 uur zullen de collega’s van Mannenkoor Walram uit Valkenburg optreden. Het middag programma wordt verzorgd door het o.a. van de Hieringbiete Concerten bekende orkest “Laat & Zaat” uit Maastricht. Tussendoor en, ook zeker niet te versmaden, begin van de avond zorgt het bekende Valkenburgse duo Gaef Gaas van Rinus Hermsen voor het muzikaal amuzeren van de bezoekers.
Jong en oud kunnen zich intussen meten met de traditionele spelletjes zoals lietsje, knauwele en beer-sjuuve, om daarmee het felbegeerde “haokemenneke” te winnen, of mee te dingen naar de hoogste dag-score, en daarvoor de roemrijke Knoetsse-prijsbokaal te ontvangen.
Ook dit jaar kunnen bezoekers weer, geheel gratis, gebruik maken van de Knoetss-kar, die telkens op en neer zal pendelen tussen het centrum van Valkenburg en de Knoetss-lokatie aan de Oastergats. Als u deze ludieke coupé ziet aankomen, geef dan gerust een sein om te stoppen, en laat u heel gerieflijk naar het Knoetsse brengen. En is het later op de dag te vermoeiend om weer helemaal terug te lopen naar Valkenburg, ook dan biedt de Knoetss-kar uitkomst.
Vanaf 11 uur is het Knoetss-terrein op het terras van het K(n)oetshuis nabij kasteel Oost geopend. De sluitingstijd verwachten we rond 8 of 9 uur ’s avonds, afhankelijk van de ‘laat-ons-nog-wat-samen-zingen’-energie van de Geulklankers. U hoeft tussendoor niet naar huis om te eten, dat kan ook bij de keurig verzorgde eet-buffetten.
Kortom: wie onder de prachtige, hoge bomen van de Oastergats over de afgelopen zomer gezellig wil napraten met vrienden en bekenden, moet zondag 3 september naar het Knoetsse komen.
En de mannen van Geulklank willen u ook alvast graag uitnodigen voor een gezellige muzikale bijeenkomst op zaterdag 30 september aanstaande. Dan presenteert Geulklank haar nieuwe CD, waaraan het afgelopen jaar zo hard is gewerkt. Noteert u deze datum daarom alvast in uw agenda. Nadere berichtgeving volgt nog.

← Vorig bericht

Open Monumentendag in Slenaken

Verenigingsschiettournooi in Strucht

Volgend bericht →