Geulpoort vrijhouden voor calamiteiten

|
, , ,

De Geulpoort wordt tijdens de Christmas Parades vrijgehouden voor eventuele calamiteiten. Op de woensdag- en zaterdagavond is de onderdoorgang van de poort uitsluitend bedoeld om teveel publiek in de Grotestraat via de poort richting het Theodoor Dorrenplein te leiden. Vandaar uit kan iedereen via de Gosewijnstraat naar het Walramplein lopen. Bij de beide in/uitgangen van de Geulpoort staat handhaving van de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Jurgen Colaris die de Christmas Parade organiseert zegt hierover: “De poort wordt als éénrichting gebruikt om te voorkomen dat er in de Grotestraat teveel publiek komt. Bij calamiteiten is deze poort natuurlijk een van de vluchtwegen. Daarom wordt er ook voor gezorgd dat er geen opstoppingen onder de poort komen”.
De kerstparade loopt op woensdag- en zaterdagavonden door het centrum van Valkenburg. Op beide dagen is het Walramplein als startpunt gekozen. De route loopt via de Bogaardlaan, Grotestraat, Berkelstraat en Hovetstraat terug naar het plein. Op woensdagavond start de parade om 19:00 uur, op zaterdagavond om 19:30 uur.
Op woensdag 30 december trekt de Christmas Parade nog een keer door de straten van Berg en Terblijt.

← Vorig bericht

Valkenburgs Prehistorie in Maastricht gepresenteerd

Vastelaoves CD voor het Mergelland

Volgend bericht →