Geulpoort wordt nieuw icoon voor Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Geulpoort wordt nieuw icoon voor Valkenburg.

Raad ontvangt Geulpoortplan met enthousiasme.De presentatie van de te bouwen Geulpoort aan het einde van de Grotestraat-C. is enthousiast ontvangen door de gemeenteraad. Maandagavond toonde Ron van Duin van het bureau Van Hoogevest Architecten de eerste schetsen van de Geulpoort.

Er komt niet uitsluitend een Geulpoort maar ook bijbehorende omwalling uitgevoerd in de bekende bogen die nu nog steeds zichtbaar zijn in het Halderpark. "Hoe Valkenburgser kun je het nog krijgen"? aldus een geplaatste opmerking tijdens de presentatie.

Met het realiseren in de toekomst van deze Geulpoort vormt het een herstel van de schakel van de drie poorten die Valkenburg ooit rijk was. Daarmee krijgt het historische karakter nog meer glans.

De poort krijgt een educatief karakter met infocentre. Tevens komen er terrassen, een podium voor optredens, trappen naar de Geul en trappen naar de kantelen waar de soldaten gevochten hebben. Naast de Geulpoort komt, op de plek waar thans de loopbrug ligt, een tweede wandelbrug over Geul.

Afbeeldingen: van hoogevest architecten © 2012

← Vorig bericht

Géén communicatiemast in bungalowpark.

Alle kosten op dader(s) verhalen.

Volgend bericht →