Gevaarlijke oversteek Reinaldstraat krijgt zebrapad

Voorpagina » Toerisme » Gevaarlijke oversteek Reinaldstraat krijgt zebrapad

Voetgangers vinden de oversteekplaats niet, automobilisten stoppen op de oversteekplaats die ze niet zien en voetgangers steken over waar ze willen. Een gevaarlijke situatie die in het leven geroepen is door het verplaatsen van de oude zebra ter hoogte van de apotheek aan de Reinaldstraat. Het oude zebrapad was overbodig omdat het parkeerterrein villa Via Nova niet meer in gebruik is.

reinaldstraat zebra

Verplaatst
De gemeente heeft de oversteek circa 10 meter oostelijk laten aanleggen en door middel van een aantal strepen dwars over de straat de suggestie van een zebra gemaakt. De voetganger die wil oversteken, begrijpt dit niet. Auto’s staan op de oversteekplaats stil voor de verkeerslichten verderop. Op beide rijwegen.
Ondanks gele waarschuwingsborden en een knipperlichuinstallatie blijkt in de praktijk dat veel voetgangers op een andere op deze drukke Reinaldstraat oversteken. Tussen de stilstaande auto’s door zelfs! Levensgevaarlijke situatie’s. Bij TV Valkenburg zijn daarover opmerkingen ontvangen.
Wennen
Daarop hebben wij de wethouder naar zijn reactie gevraagd. “Het is altijd even wennen aan een nieuwe situatie. Bebording en signalering zijn aangebracht”, aldus Vankan tegen TV Valkenburg. “Wij monitoren steeds de situatie. Mogelijk wordt dit nog geoptimaliseerd. We willen goed bezien hoe e.e.a. in de praktijk gaat”, antwoordde Vankan afgelopen vrijdag.
Toch snel actie
Blijkbaar heeft wethouder Vankan ter plekke het gevaar snel gezien. Woensdagochtend 14 augustus heeft Jef Kleijnen (VSP) de wethouder uitgenodigd op de Reinaldstraat en de gevaarlijke situatie gewezen. Via zijn Facebookpagina schrijft Kleijnen: “We kwamen al heel snel tot de conclusie dat de nieuwe situatie onveilig is”. Vankan claimt op zijn beurt dat hij Kleijnen heeft uitgenodigd, schrijft hij TV Valkenburg. Hoe het ook zei, woensdagochtend is besloten dat er komende vrijdag een zebrapad wordt aangebracht op de Reinaldstraat.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Onbekende kruizen op bomen

Stokje overgedragen aan Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →