De zonering wordt eveneens gewijzigdSittard, 2 januari 2008. Zondag 6 januari 2008 verandert openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg de dienstregeling in Zuid¬Limburg. Hierdoor veranderen een aantal routes alsmede vertrek¬en aankomsttijden. Per 1 januari 2008 wijzigen ook een aantal zones in Zuid¬Limburg.

Veolia Transport wijzigde al eerder dit jaar de dienstregeling in Limburg. Op 25 maart 2007 de dienstregeling in Noord¬en Midden¬Limburg en op 24 juni 2007 de dienstregeling in Zuid¬Limburg. Deze wijzigingen waren de eerste aanzet in de verbetering van de dienstregeling na de start van Veolia Transport in Limburg op 10 december 2006. De wijzigingen van 6 januari 2008 zijn een verdere optimalisering van de dienstregeling in Zuid¬Limburg. Vraag en aanbod zijn nog beter op elkaar afgestemd.

Gewijzigde zonering per 1 januari 2008

Per 1 januari 2008 verandert de zone¬indeling op een aantal punten. De tarieven van het openbaar vervoer zijn gebaseerd op zones. Op basis van het aantal zones wordt het verschuldigde aantal strippen (strippenkaart) berekend of de sterwaarde van een abonnement. De zone¬indeling is vastgesteld door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Veolia Transport Limburg is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Limburg in opdracht van de Provincie Limburg. Samen met de provincie en de lokale overheden wil Veolia Transport goed en veilig openbaar vervoer bieden aan de inwoners van Limburg.

Wijzigingen busdienstregeling Zuid¬Limburg 6 januari 2008

Op 6 januari 2008 verandert de dienstregeling in Zuid¬Limburg. Hieronder staan alle wijzigingen per regio vermeld ten opzichte van de dienstregeling van 24 juni 2007 en de wijzigingen in de zonering.

Wijzigingen Maastricht/Heuvelland

Lijn 1 Malberg – Station ¬AZM – De Heeg

Lijn 1 gaat op werkdagen ’s morgens later 4 keer per uur rijden, te weten vanuit Malberg vanaf

6.48 uur en vanuit De Heeg vanaf 6.58 uur. Vóór die tijd rijdt lijn 1 twee keer per uur.

Lijn 2 Caberg – Centrum – Station ¬Nazareth – Rothem – Meerssen

Vanaf 6 januari rijdt lijn 2 op werkdagen na 19.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag niet meer tussen Nazareth en Meerssen. Lijn 59 neemt dit traject over en gaat op genoemde tijden en dagen op de route tussen Maastricht en Beek via Station Meerssen rijden. Verder gaat lijn 2 ’s morgens later 4 keer per uur rijden en ‘s avonds eerder 2 keer per uur. Dit geldt niet voor de vakantieperioden.

Lijn 3 Wolder – Centrum – Station ¬AZM – Heugem

De halte Sorbonnelaan in Heugem vervalt per 6 januari. Op verzoek van de gemeente Maastricht komt er kort na 6 januari een nieuwe vervangende halte op de Oeslingerstraat. Verder gaat lijn 3 ’s morgens later 4 keer per uur rijden en ’s avonds eerder 2 keer per uur. Dit geldt niet voor de vakantieperioden.

Lijn 5 Daalhof – Centrum – Station ¬Amby

Lijn 5 gaat s avonds eerder 2 keer per uur rijden.

Lijn 6 Daalhof – Centrum – Station – Heer – de Heeg – (Gronsveld – Eijsden)

Vanaf 6 januari rijdt lijn 6 in de avonduren tussen de Heeg en Eijsden met een 8¬persoonsbusje (overstappen bij halte Langendaal). Verder gaat lijn 6 ‘s avonds eerder 2 keer per uur rijden.

Lijn 8 Boschpoort – Centrum – Hazendans

Lijn 8 gaat tussen Hazendans en Maastricht Centrum via winkelcentrum Brusselse Poort rijden.

Lijn 10 Centrum – Station – Heugemerveld – Heugem – Eijsden – Visé (B)

Het begin/eindpunt van lijn 10 is vanaf 6 januari Van Hasseltkade. Route blijft via Boschstraat – Markt ongewijzigd.

Lijn 17 Maastricht Station – Limmel – Borgharen – Itteren – Bunde – Geulle – Sittard

In verband met een gunstigere ligging van de halte voor de inwoners van Munstergeleen rijdt lijn 17 vanaf 6 januari niet meer via de Sittarderweg maar via de Watersleyerweg. De vertrektijden van de nieuwe halte op de Watersleyerweg zijn dezelfde als die van de vervallen halte (Houbeneindstraat). Verder rijdt lijn 17 niet meer via Neerbeek. Reizigers voor Neerbeek verwijzen we naar lijn 11 en 12.

Lijn 41 Sittard – Oirsbeek – Hoensbroek – Heerlen – Welten zkh – Simpelveld – Gulpen

De vertrektijden in de avonduren zijn gewijzigd. De laatste bus die op maandag tot en met vrijdag uit Gulpen vertrekt (0.32 uur) is een belbus. Verder gaat lijn 41 op zaterdag en op zondag in verband met een lage bezetting 1 keer per uur rijden. Dit geldt niet voor het traject Hoensbroek – Heerlen, waar de bus 2 keer per uur blijft rijden.

Lijn 43 Heerlen – Parkstad Stadion – Simpelveld – Bocholtz – Vaals

Vanaf 6 januari gaat lijn 43 ’s morgens later 2 keer per uur rijden en ’s avonds eerder 1 keer per uur.

Lijn 45 Baneheide – Bocholtz – Simpelveld – Spekholzerheide – Parkstad Stadion – Heerlen

Lijn 45 vervalt. Lijn 29 neemt de route van deze lijn over.

Lijn 49 Gulpen – Vaals – Drielandenpunt

Lijn 49 rijdt in 2008 alleen tijdens de zomervakantie, te weten van 29 juni tot en met 23 augustus 2008.

Lijn 51 Maastricht – Berg – Valkenburg – Nuth – Brunssum

Vanaf 6 januari rijdt lijn 51 ook in de weekenden en in de avonduren de ring Maastricht Centraal Station ¬Boschstraat ¬Terra Cottaplein ¬Markt – Maastricht Centraal Station. Verder gaat lijn 51 in verband met een lage bezetting op zondag op het traject Valkenburg – Brunssum 1 keer per uur rijden. Ook vertrekt op zondag de eerste bus later.

Lijn 52 Waubach – Heerlen – Voerendaal – Hulsberg – Schimmert – Meersen – Bunde

Lijn 52 gaat ’s avonds een uur later over van een frequentie van 2 keer per uur naar een frequentie van 1 keer per uur.

Lijn 53 Pottenberg (M¬ring) – Station – Randwyck Station – Bemelen – Gulpen/Valkenburg

Vanaf 6 januari wijzigen de vertrektijden van lijn 53. Verder gaat deze lijn in de weekenden en in de avonduren op het traject Maastricht Centraal Station – Markt ¬Terra Cottaplein ¬Boschstraat

– Maastricht Centraal Station 1 keer per uur rijden. Dit wordt gecompenseerd door lijn 51.

Lijn 54 Maastricht – Cadier en Keer – Margraten – Gulpen – Vaals

Lijn 54 gaat ’s avonds eerder 1 keer per uur rijden. Verder rijdt lijn 54 vanaf 6 januari op zaterdag alleen tussen 10.00 uur en 18.00 uur en op zondag vervalt deze lijn. Reizigers kunnen dan gebruik maken van lijn 50 Maastricht – Aken. Deze rijdt de hele week 2 keer per uur.

Lijn 55 Sittard – Munstergeleen – Geleen – Hulsberg – Valkenburg – Wijlre – Gulpen

Lijn 55 gaat op het traject Sittard – Valkenburg in de avonduren met een 8¬persoonsbusje rijden:

vanaf 20.46 uur vertrek Valkenburg richting Sittard

vanaf 20.53 uur vertrek Sittard richting Valkenburg Doorgaande reizigers dienen over te stappen in Valkenburg. Op het traject Valkenburg – Gulpen blijft een reguliere bus rijden. Verder gaat lijn 55, in verband met een gunstigere ligging van de halte voor de inwoners van Munstergeleen, vanaf 6 januari niet meer via de Sittarderweg maar via de Watersleyerweg rijden. De vertrektijden van de nieuwe halte op de Watersleyerweg zijn dezelfde als die van de vervallen halte (Houbeneindstraat).

Lijn 56 Mheer – Banholt – Reijmerstok – Gulpen – Ingber – Scheulder – Sibbe

Vanaf 6 januari is lijn 56 op de volgende dagen en tijden vraagafhankelijk: • op werkdagen de bus die om 6.41 uur vertrekt vanaf Mheer, Kerk en om 6.11 uur vanaf Sibbe, Sibberkerkstraat • op zaterdag de bus die om 7.40 uur vertrekt vanaf Mheer, Kerk en om 7.11 uur vanaf Sibbe, Sibberkerkstraat • op werkdagen en op zaterdag de bussen die vanaf 19.11 uur vertrekken vanaf Sibbe,

Sibberkerkstraat en vanaf 19.40 uur vanaf Mheer, Kerk • op zondag de hele dag Reserveren belbus minstens een uur voor vertrek via 0900 ¬0699 (lokaal tarief). Verder gaat lijn 56 tussen Ingber en Gulpen via de Rijksweg rijden. Hierdoor vervalt de halte Kerkesleutel in Gulpen.

Lijn 57 Maastricht – Gronsveld – Mheer ¬Slenaken – Epen – Mechelen – Gulpen

In verband met een goede aansluiting van de aankomende lijnen op deze lijn vertrekt lijn 57 na

21.00 uur niet meer om .10 uur maar om .18 uur vanuit Gulpen richting Maastricht . Verder vervalt de eerste bus vanuit Maastricht (vertrek 07.10 uur) op zondagochtend in verband met te lage bezetting.

Lijn 58 Gulpen – Nijswiller – Welten ziekenhuis – Hogeschool Zuyd – Heerlen (sneldienst)

Vanaf 6 januari vervallen de volgende ritten van lijn 58:

vertrek uit Gulpen om 9.48 uur, 10.48 uur, 11.48 uur en 12.48 uur

vertrek uit Heerlen om 10.17 uur, 11.17 uur, 12.17 uur en 13.17 uur

In de daluren rijdt lijn 58 een keer per uur. Verder neemt lijn 58 de nieuwe halten Wittem,

Sinselbeek en Wahlwiller in de route op.

Lijn 59 Maastricht – MA Airport – Beek – Elsloo – Stein – Geleen – Sittard

In Stein rijdt lijn 59 niet meer via de Suttnerstraat – Cortenbachstraat, maar via de Omphaliusstraat – Peldenstraat. Verder stopt lijn 59 vanaf 6 januari ook op de Mauritsweg bij de nieuwe halte Steinerbos. In Maastricht stopt lijn 59 ook bij een aantal lokale halten op de route. Tenslotte rijdt lijn 59 op werkdagen na 19.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag alleen nog maar tussen Beek en Maastricht. Lijn 59 rijdt dan wel via Station Meerssen. Reizigers van/naar Stein, Urmond en Elsloo kunnen in Beek overstappen op lijn 11/12. Veolia verzorgt ook speciale ritten voor Maastricht¬Aachen¬Airport, afhankelijk van aankomst/vertrek van diverse vluchten. Kijk hiervoor opwww.maa.nl.

Lijn 61 Gulpen – Mechelen – Vijlen – Vaals

Op zondag gaat lijn 61 met een 8¬persoonsbusje rijden.

Lijn 62 Eijsden – Mesch – St. Geertruid – Mheer

Lijn 62 gaat vanaf 6 januari op werkdagen op de volgende tijden vraagafhankelijk rijden:

de ritten die vanaf Eijsden vertrekken om 10.08 uur t/m 14.08 uur en de ritten vanaf 20.08 uur

de ritten die vanaf Mheer vertrekken om 09.33 uur t/m 13.33 uur en de ritten vanaf 19.33 uur • op zaterdag en zondag de hele dag Reserveren belbus minstens een uur voor vertrek via 0900 ¬0699 (lokaal tarief).

Lijn 92 Catsop – Elsloo – Beek – Geverik – Groot Genhout (buurtbus)

Lijn 92 gaat in Beek via Winkelcentrum Makado rijden. Verder komt er in Groot Genhout een nieuwe halte op de Hubertusstraat. Deze halte is tevens de nieuwe begin/eindhalte.

Lijn 149 Vaals – Drielandenpunt

Lijn 149 rijdt vanaf 6 januari niet meer op maandag t/m vrijdag. Tijdens de zomervakantie, van 29 juni tot en met 23 augustus 2008, rijdt lijn 149 niet. Dan rijdt lijn 49 Gulpen – Vaals – Drielandenpunt.

Lijn 155 Margraten – Groot Welsden – Sibbe – Scheulder – Ingber – Gulpen

Lijn 155 vervalt. Voor het traject Margraten – Sibbe kunt u gebruik maken van Buurtbus 191. Voor het traject Sibbe – Gulpen verwijzen we naar lijn 56.

Wijzigingen regio Parkstad

Lijn 20 Hoensbroek – Vaesrade ¬Nuth – Voerendaal – Heerlen

Van lijn 20 vervalt op maandag tot en met vrijdag de eerste bus (vertrek 05.48 uur uit

Hoensbroek).

Lijn 22 Waubach – Landgraaf – Heerlen – Welten zkh – Mondriaan

De vertrektijden in de avonduren van lijn 22 zijn aangepast, zodat er in combinatie met lijn 52

een halfuurdienst van/naar Waubach ontstaat.

Lijn 26 Hoensbroek – Bleijerheide

In verband met een lage bezetting rijdt lijn 26 vanaf 6 januari op maandag t/m vrijdag tijdens de

daluren niet meer op het traject Hoensbroek – Heerlen. Om diezelfde reden rijdt deze lijn op

zaterdag en zondag op het traject Bleijerheide – Kerkrade – Heerlen nog maar 1x per uur.

Lijn 29 Kerkrade – Eygelshoven – Landgraaf – Heerlen – Molenberg – Heerlerbaan –

Stadion (oud)

Lijn 29 Kerkrade – Eygelshoven – Landgraaf – Heerlen – Molenberg – Heerlerbaan –

Stadion – Simpelveld – Bocholtz – Baneheide (nieuw)

De route van deze lijn wijzigt. Vanaf 6 januari rijdt lijn 29 ook de route van lijn 45. Lijn 45

vervalt.

Lijn 30 Herzogenrath – Kerkrade

In verband met een lage bezetting gaat deze lijn op werkdagen na 19.00 uur en op zaterdag en zondag rijden als belbus.

Lijn 58 Gulpen – Nijswiller – Welten ziekenhuis – Hogeschool Zuyd – Heerlen (sneldienst)

Vanaf 6 januari vervallen de volgende ritten van lijn 58:

vertrek uit Gulpen om 9.48 uur, 10.48 uur, 11.48 uur en 12.48 uur

vertrek uit Heerlen om 10.17 uur, 11.17 uur, 12.17 uur en 13.17 uur In de daluren rijdt lijn 58 een keer per uur. Verder stopt lijn 58 vanaf 6 januari ook bij de nieuwe halten Wittem, Sinselbeek en Wahlwiller.

Lijn 31 Heerlen – Beek – Stein – Urmond – Beek – Heerlen (oud) Lijn 31 Beek – Heerlen (nieuw)

Vanaf 6 januari rijdt lijn 31 enkel nog op het traject Beek – Heerlen (sneldienst). Reizigers van/naar Urmond, Stein en Elsloo moeten voortaan in Beek overstappen op lijn 11 en 12.

Lijn 35 Hoensbroek – Woonboulevard – Kinderstad – Heerlen – Mondo Verde – Megaland – Snowworld – Gaiapark – Kerkrade – Industrion – Kerkrade Station Veolia/ZLSM

In verband met een lage bezetting vervalt lijn 35 vanaf 6 januari.

Lijn 41 Sittard – Oirsbeek – Hoensbroek – Heerlen – Welten zkh – Simpelveld – Gulpen

De vertrektijden in de avonduren zijn gewijzigd. De laatste bus die op maandag tot en met vrijdag uit Gulpen vertrekt (0.32 uur) is een belbus. Verder gaat lijn 41 op zaterdag en op zondag in verband met een lage bezetting 1 keer per uur rijden. Dit geldt niet voor het traject Hoensbroek – Heerlen, waar de bus 2 keer per uur blijft rijden.

Lijn 43 Heerlen – Parkstad Stadion – Simpelveld – Bocholtz – Vaals

Vanaf 6 januari gaat lijn 43 ’s morgens later 2 keer per uur rijden en ’s avonds eerder 1 keer per uur.

Lijn 45 Baneheide – Bocholtz – Simpelveld – Spekholzerheide – Parkstad Stadion – Heerlen

Lijn 45 vervalt. Lijn 29 neemt de route van deze lijn over.

Lijn 51 Maastricht – Berg – Valkenburg – Nuth – Brunssum

Vanaf 6 januari rijdt lijn 51 ook in de weekenden en in de avonduren de ring Maastricht Centraal Station ¬Boschstraat ¬Terra Cottaplein ¬Markt – Maastricht Centraal Station. Verder gaat lijn 51 in verband met een lage bezetting op zondag op het traject Valkenburg – Brunssum 1 keer per uur rijden. Ook vertrekt op zondag de eerste bus later.

Lijn 52 Waubach – Heerlen – Voerendaal – Hulsberg – Schimmert

Lijn 52 gaat ’s avonds een uur later over van een frequentie van 2 keer per uur naar een frequentie van 1 keer per uur.

Wijzigingen Sittard¬Geleen

Lijn 11 Ringlijn Sittard – Berg – Urmond – Stein – Elsloo – Beek – Geleen – Sittard Lijn 12 Ringlijn Sittard – Geleen – Beek – Elsloo – Stein – Urmond – Berg – Sittard

In Stein rijden de lijnen 11 en 12 vanaf 6 januari niet meer via de Suttnerstraat ¬Cortenbachstraat, maar via de Omphaliusstraat – Peldenstraat. Verder gaan deze lijnen tussen Geleen en Beek via Neerbeek rijden. Neerbeek krijgt hierdoor 2x per uur een bus. Tenslotte gaan deze lijnen ’s morgens later 2 keer per uur rijden en ’s avonds eerder 1 keer per uur.

Lijn 13 Grevenbicht – Buchten – Holtum – Sittard – Sportcentrum – Kemperkoul

Om de bereikbaarheid van de onderwijslocaties te verbeteren gaat lijn 13 tussen NedCar en Sittard via het bedrijventerrein Noord en de Dr. Nolenslaan rijden. Lijn 13 rijdt dan niet meer via Limbrichterveld. Lijn 14 en 15 blijven wel via Limbrichterveld rijden. De extra ritten naar de Sportcentrumlaan vervallen. Deze zijn niet meer nodig door de routewijziging. Op zondag vertrekt de eerst bus vanuit Grevenbicht later.

Lijn 17 Maastricht Station – Limmel – Borgharen – Itteren – Bunde – Geulle – Sittard

In verband met een gunstigere ligging van de halte voor de inwoners van Munstergeleen rijdt lijn 17 vanaf 6 januari niet meer via de Sittarderweg maar via de Watersleyerweg. De vertrektijden van de nieuwe halte op de Watersleyerweg zijn dezelfde als die van de vervallen halte (Houbeneindstraat). Verder rijdt lijn 17 niet meer via Neerbeek. Reizigers voor Neerbeek verwijzen we naar lijn 11 en 12.

Lijn 70 Sittard – Nieuwstadt – Susteren – Roosteren – Maaseik – Weert

Op werkdagen rijdt lijn 70 op Belgisch grondgebied nog maar 1 keer per uur, waarbij zo veel mogelijk rekening is gehouden met de aanvangstijden van de St. Jansbergschool in Maaseik. Tussen Sittard, Susteren en Roosteren blijft lijn 70 twee keer per uur rijden. Verder gaat lijn 70 op het traject Weert – Stramproy na 20.00 uur 1 keer per uur rijden in plaats van 2 keer per uur.

Lijn 92 Catsop – Elsloo – Beek – Geverik – Groot Genhout (buurtbus)

Lijn 92 gaat in Beek via Winkelcentrum Makado rijden. Verder komt in Groot Genhout een nieuwe halte op de Hubertusstraat. Deze halte is tevens de nieuwe begin/eindhalte.

Lijn 31 Heerlen – Beek – Stein – Urmond – Beek – Heerlen (oud) Lijn 31 Beek – Heerlen (nieuw)

Vanaf 6 januari rijdt lijn 31 enkel nog op het traject Beek – Heerlen (sneldienst). Reizigers van/naar Urmond, Stein en Elsloo moeten voortaan in Beek overstappen op lijn 11 en 12.

Lijn 41 Sittard – Oirsbeek – Hoensbroek – Heerlen – Welten zkh – Simpelveld – Gulpen

De vertrektijden in de avonduren zijn gewijzigd. De laatste bus die op maandag tot en met vrijdag uit Gulpen vertrekt (0.32 uur) is een belbus. Verder gaat lijn 41 op zaterdag en op zondag in verband met een lage bezetting 1 keer per uur rijden. Dit geldt niet voor het traject Hoensbroek – Heerlen, waar de bus 2 keer per uur blijft rijden.

Lijn 55 Sittard – Munstergeleen – Geleen – Hulsberg – Valkenburg – Wijlre – Gulpen

Lijn 55 gaat op het traject Sittard – Valkenburg in de avonduren met een 8¬persoonsbusje rijden:

vanaf 20.46 uur vertrek Valkenburg richting Sittard

vanaf 20.53 uur vertrek Sittard richting Valkenburg Doorgaande reizigers dienen over te stappen in Valkenburg. Op het traject Valkenburg – Gulpen blijft een reguliere bus rijden. Verder gaat lijn 55, in verband met een gunstigere ligging van de halte voor de inwoners van Munstergeleen, vanaf 6 januari niet meer via de Sittarderweg maar via de Watersleyerweg rijden. De vertrektijden van de nieuwe halte op de Watersleyerweg zijn dezelfde als die van de vervallen halte (Houbeneindstraat).

Lijn 59 Maastricht – MA Airport – Beek – Elsloo – Stein – Geleen – Sittard

In Stein rijdt lijn 59 niet meer via de Suttnerstraat – Cortenbachstraat, maar via de Omphaliusstraat – Peldenstraat. Verder stopt lijn 59 vanaf 6 januari ook op de Mauritsweg bij de nieuwe halte Steinerbos. In Maastricht stopt lijn 59 ook bij een aantal lokale halten op de route. Tenslotte rijdt lijn 59 op werkdagen na 19.00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag alleen nog maar tussen Beek en Maastricht. Lijn 59 rijdt dan wel via Station Meerssen. Reizigers van/naar Stein, Urmond en Elsloo kunnen in Beek overstappen op lijn 11/12.

Gewijzigde zonering Zuid¬Limburg per 1 januari 2008

Onderstaand treft u per regio de wijzigingen aan.

REGIO PARKSTAD

Centrum Heerlen

Het gebied ten noorden van het station ligt in zone 6611. Het gebied ten zuiden van het station ligt in zone 6600. De navolgende halten in het centrum hebben een dubbel zonenummer: ¬Heerlen, Busstation/Station NS zone 6611 / 6600 ¬Heerlen, Stadsschouwburg zone 6600 / 6611 ¬Heerlen, Station (stadszijde) zone 6600 / 6611 ¬Heerlen, Spoorsingel/Overweg zone 6611 / 6600 Dat betekent dat reizigers uit zowel noordelijke als zuidelijke richting geen extra zone hoeven te betalen om de belangrijke haltes in het centrum te kunnen bereiken.

Waubacherveld

Door aanpassing van de zonegrenzen komt Waubacherveld (lijn 29) in zone 6627 te liggen. Voor reizigers uit Eygelshoven en Kerkrade is er dan geen tariefverschil meer of zij nu met lijn 29 of of met lijn 26 van/naar Heerlen reizen.

Hulsberg – Valkenburg

Door aanpassing van de zonegrenzen verdwijnt de zone 6620 tussen Hulsberg en Valkenburg. Dat betekent dat de reis Hulsberg – Valkenburg voortaan via 2 zones gaat (6632/6624). De halte Hulsberg, Zendmast valt in zone 6624. Van onderstaande halten wijzigt de zone:

¬Ulestraten, Kerk zone 6740 lijn 52 ¬Arensgenhout , Ravensbos zone 6624 lijn 52 / 55 ¬Brommelen, Brommelen zone 6624 lijn 20 ¬Heerlen, Oude Brunssumerweg zone 6611 lijn 26 ¬Heerlen, (Passart) Stanleystraat zone 6611 lijn 25 ¬Hoensbroek, (Mariarade) Hommertweg zone 6621 lijn 20 / 42 ¬Landgraaf, (Waubacherveld) Gravenweg zone 6627 lijn 29 ¬Landgraaf, (Waubacherveld) Waubacherweg zone 6627 lijn 29 / 23 ¬Maastricht, Waldeckpark zone 6659 lijn 4

REGIO MAASTRICHT/HEUVELLAND

Maastricht heeft een centrumzone (6659) met omliggende zones naar de diverse wijken. Een aantal halten die op de grens van de centrumzone liggen, hebben een dubbel zonenummer. Dat betekent dat reizigers geen extra zone hoeven betalen om deze halten te kunnen bereiken. De navolgende halten in Maastricht hebben een dubbel zonenummer:

¬Dr. Bakstraat zone 6659 / 6658 ¬Dr. Van Kleefstraat zone 6659 / 6658 ¬Via Regia zone 6659 / 6658 ¬Via Regia/Brusselse Poort zone 6659 / 6658 ¬Koningsplein zone 6659 / 6649 / 6650 ¬Avenue Ceramique Sphinxlunet zone 6659 / 6649 ¬Franciscus Romanusweg Winkelcentrum zone 6659 / 6650 ¬Scharnerweg zone 6649 / 6650 ¬Scharn, Kerk zone 6649 / 6650 ¬Burg. Cortenstraat/Padualaan zone 6649 / 6650 ¬Bergerstraat, Vijverdal zone 6649 / 6650