Giro d’Italia winnaar Dumoulin bij Hammer Sportzone

Voorpagina » Toerisme » Giro d’Italia winnaar Dumoulin bij Hammer Sportzone

Minder dan een week na zijn triomf in de Giro d’Italia verschijnt Tom Dumoulin in zijn eigen provincie aan de start van HAMMER Sportzone Limburg, de nieuwe Pro Tour wielerwedstrijd die in het Pinksterweekend in Zuid-Limburg wordt gelanceerd.
HAMMER Sportzone Limburg is de eerste editie van de zogenaamde Hammerseries, een door de Velon ontwikkelde formule die World Tour ploegen en Continentale teams tegen elkaar laat fietsen op de onderdelen klimmen, sprinten en achtervolgen. De teams bestaan uit zeven renners, waarvan er telkens vijf deelnemen aan een van de wedstrijdonderdelen.
Donderdag 1 juni opent Dumoulin de HAMMER-wedstrijd én de splinternieuwe Veilige Wieleromgeving op de Sportzone in Sittard-Geleen. Een dag later staat de Maastrichtenaar in Vaals aan de start van de Hammer Climb, het eerste onderdeel van deze nieuwe wedstrijd. Met vier andere ploeggenoten van Team Sunweb fietst Dumoulin die dag tien rondes van ruim 7 kilometer over Nederlands hoogste ‘berg’. Tegenstanders van Sunweb zijn vijftien andere ploegen, elf uit de World Tour en vier Continentale teams. Inzet is de titel ‘Beste Wielerploeg ter wereld’.
Om die titel te winnen zijn er nóg twee wedstrijdonderdelen die beide op en rond de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen plaatsvinden.
Op zaterdag  3 juni wordt de Hammer Sprint afgewerkt, acht rondes van ruim 12 kilometer, met als centrale punt de Veilige Wielerzone waar bij elke passage de renners spurten voor zoveel mogelijk punten. De Hammer Chase op zondag 4 juni is het sluitstuk van deze driedaagse, een nog nooit vertoonde ploegenachtervolging op de weg. De op de Climb en Sprint vergaarde punten worden voor de Chase omgezet in een tijdsachterstand per ploeg. De ploeg die na een kleine 45 kilometer als eerste de finish passeert wint de HAMMER Sportzone Limburg en wordt als eerste ploeg gekroond tot Beste wielerploeg ter wereld.
Meer weten? www.hammerseries.com  

← Vorig bericht

Maaslandkunstenaars bij TV Valkenburg

Beslissende dag voor de Polfermolen?

Volgend bericht →