Glasbakken verdeeld alsof het Michelin-sterren zijn

Voorpagina » Toerisme » Glasbakken verdeeld alsof het Michelin-sterren zijn
De tien ondergrondse glasbakken in de gemeente Valkenburg aan de Geul krijgen vanaf het tweede kwartaal 2019 gezelschap. En wel van containers voor het aanleveren van textiel. Deze zijn eventueel ook nog geschikt voor het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten. En in de toekomst wellicht voor nog meer materialen. Met een via de milieupas te regelen toegang.
Door verbeterde sorteersystemen is het scheiden van bruin en groen glas binnenkort niet meer nodig. Daarom komen er grotere gecombineerde containers voor wit en bont glas.
Ook zullen de containers binnenkort evenwichtig verdeeld zijn over de hele gemeente. Het gros van de inwoners kan dan volgens de gemeente binnen 500 tot 550 meter hemelsbreed gemeten, een zogenaamde brengvoorziening bereiken. In Sibbe-IJzeren en Schin op Geul is de afstand met ca. 750 meter het grootst.
De bovengrondse containers bij de supermarkt in Berg verdwijnen. Er komen ondergrondse containers op de parkeerplaats bij ’t Vöske.
Klik HIER voor het overzicht van de toedeling van de bakken over de gemeente. Alsof er Michelin-sterren zijn verdeeld.
Als alle ondergrondse containers binnenkort zijn vervangen komt er een einde aan het alsnog plaatsen of al geplaatst zijn van bovengrondse tijdelijke brengvoorzieningen. De nieuwe ondergrondse containers worden geleased van de gemeente Maastricht. Zij worden voorzien van een vul-graad systeem. Daarmee wordt het op tijd leegmaken van de containers gegarandeerd.
positie glasbakken
De bij de reconstructie van het Walramplein aldaar verwijderde containers komen daar niet terug. Dit ondanks het verzoek van de V.S.P.-raadsfractie. Het Berkelplein ligt 150 meter verderop. De daar geplaatste containers maken het terugbrengen van containers op het Walramplein overbodig, aldus de antwoordbrief aan de V.S.P. van burgemeester en wethouders.
← Vorig bericht

Ada Kok te gast in "Achter de Veurkant"

Provincie trekt miljoenen voor Thermae 2000 in

Volgend bericht →