Goudenrood moet nog langer wachten op schermen

|
, , ,

De Houthemse wijk Goudenrood zal nog langer moeten wachten op geluidschermen langs de autosnelweg A79. Dat werd duidelijk tijdens de raadsvergadering van maandag 6 juli waarin wethouder Remy Meijers op vragen van het CDA zei dat de prioriteit bij de provincie Limburg niet hoog ligt. “De provincie geeft er de prioriteitsklasse drie aan.”

Geen hoge prioriteit
De wijken Goudenrood en Vroenhof vragen al dertig jaar om geluidswerende maatregelen tegen de overlast van het geluid dat de autosnelweg produceert. “Voor de wijk Vroenhof is de prioriteitsklasse vier”, aldus de wethouder. Nog lager dus. “Voor de provincie is maar één zaak belangrijk: als men een aanbesteding voor het aanbrengen van geluidswallen uitzet, gaat dit in een bulk aanbesteding. Dat is financieel gezien het voordeligst”, aldus Meijers tijdens de vergadering.

A79
Vorige week maakte TV Valkenburg bekend dat vanaf november de snelweg een nieuwe zoab-asfaltlaag gaat krijgen. Dat zou betekenen dat het geluidsniveau minder zou kunnen worden.

CDA
Vooral het CDA stelde maandag vragen over de kwestie. CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert bezocht de wijk begin 2019 nog. Fractievoorzitter Knubben vond het niet uit te leggen dat de geluidskwestie weer op de lange baan geschoven wordt. Die mening was wethouder Meijers ook toegedaan.
Knubben riep de wethouder op toch druk op de provincie te blijven uitoefenen.

← Vorig bericht

Tijdelijke (woon)containers op het Walramplein

Restauratie kerkje na de zomer hervat

Volgend bericht →