Ongelijkheid in parkeerbeleid nog niet van de baan

Voorpagina » Toerisme » Ongelijkheid in parkeerbeleid nog niet van de baan

Uit de ingezonden brief van PGP raadslid Hub Aussems blijkt dat tijdens de raadsvergadering van 29 mei jl. een motie is ingediend om de ongelijkheid in betaald parkeerbeleid in diverse kernen op te heffen. De ingediende motie werd weggestemd.
In de kernen Valkenburg-centrum, Emmaberg en Broekhem Zuid is betaald parkeren voor bewoners ingesteld. Per 1 juli wordt het systeem geautomatiseerd en moeten gebruikers via hun computer, smartphone of tablet zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning.
Lees hier de ingezonden reactie.
Tijdens de behandeling van de genoemde motie werd door de fracties die de motie niet steunden de volgende redenen aangevoerd.
CDA weet niet of de motie van PGP de goede oplossing is. Fractievoorzitter Math.Knubben is voorstander om het gehele parkeerbeleid met de leges nogmaals tegen het licht houden en te evalueren.
Algemeen Belang raadslid Wim Weerts is geen voorstander om per 1 januari 2018 de eerste bewonersvergunning gratis te verstrekken en wil de motie van december jl uitgevoerd zien.
VVD fractievoorzitter Harrie Trimbos vindt de motie een goede motie echter kan hij niet meegaan in de conclusie van de motie.
CDA en Algemeen Belang willen de aangenomen motie van december 2016 uitgevoerd zien. Daarin draagt de gemeenteraad het college van B&W op het betaald parkeren te evalueren. Die evaluatie en het onderzoek om wellicht met nieuwe maatregelen te komen is nog niet uitgevoerd.
PGP vindt dat het huidige systeem oneerlijk. De inwoners laten we betalen voor het niet handhaven van een parkeerprobleem. Fractievoorzitter Corry Fulmer noemde het een principezaak voor de PGP.
In zijn antwoord aan de raad vraagt wethouder Jan Vermeer de motie niet aan te nemen. Verder verdedigde hij zich door te zeggen dat er nagedacht is over betere oplossingen maar die niet zijn gevonden. Fulmer interrumpeerde de wethouder met het idee dat in andere gemeenten wijkvreemde parkeerders met succes worden geweerd. “Waarom onderzoekt u dat niet”, was haar reactie. Vermeer wil echter vasthouden aan betaald parkeren. Het enige wat Vermeer uit de motie haalt is dat er niet gehandhaafd wordt.
In de daarop volgende stemming bleek dat 14 raadsleden tegen stemden zijnde Algemeen Belang, CDA, VVD en D66. Drie raadsleden van de PGP-fractie stemden voor.
Vanaf zondag ziet u in TV Valkenburg Vandaag een item met Jef Kleijnen van de V.S.P. en bewoner Jo Pisters uit Broekhem over het parkeerbeleid. U kunt het programma ook bekijken via deze website. En ook via uw smartphone. Klik daarvoor op onze website op de button ‘LIVE TV’.
Archieffoto TV Valkenburg
 

← Vorig bericht

Ingezonden reactie over wel of niet gratis parkeren

Fietser onder trein in Houthem

Volgend bericht →