Grendelplein moet als plein terugkeren.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Grendelplein moet als plein terugkeren.

Bewoners en ondernemers maakten wensen en kansen kenbaar. Tijdens de maandagavond gehouden avond waar verkeerskundigbureau Mobycon, Kenniscentrum Shared Space i.s.m. met het ROVL en de gemeente Valkenburg in samenspraak met ondernemers en bewoners van het Grendelplein zochten naar oplossingen voor het Grendelplein, bleek eenduidig dat iedereen het Grendelplein weer terug wil hebben als een plein.

Daarvoor hebben de aanwezigen diverse kansen en wensen geventileerd. Alle aanwezigen willen het mergelmonument teruggeplaatst zien.

Daarnaast wil men de snelheid op het plein, de Cauberg en de Daalhemmerweg terugbrengen, de terrassen op genoemde straten moeten blijven en de trottoirs moeten breder gemaakt worden. Enkele horecaondernemers willen graag bij het centrum behoren.

Het realiseren van een fietsenstalling op het Grendelplein is één andere wens. Net als het benadrukken van het historische karakter bij het binnenrijden van Valkenburg. Wellicht is het idee om het plein te onder tunnelen iets te hoog gegrepen.

De huidige inrichting van het Grendelplein laat te wensen over. Het vele verkeer drukt nadrukkelijk haar stempel op het wegprofiel. De inrichting voldoet niet aan de verkeerskundige richtlijnen voor verkeersveiligheid. Tegelijkertijd is de plek één van de belangrijkste horeca- en toeristische bestemmingen in de gemeente.

Vóór aanvang van de kerstmarkten nodigt Mobycon de aanwezigen opnieuw uit en legt hun, aan de hand van alle ontvangen ideeën, schetsen van het plein voor.

← Vorig bericht

Werkzaamheden aan spoor, fietspaden en wegen.

Voldoende geld voor versmalling Geulbruggen.

Volgend bericht →