Grendelpoort wordt gebruikt door Mirlitophile

Voorpagina » Toerisme » Grendelpoort wordt gebruikt door Mirlitophile

Wethouder Carlo Vankan bevestigde maandagavond in de raadzaal dat er met de CS de Mirlitophile gesproken is over de mogelijkheid van huren van de ruimte in de Grendelpoort. Er is zelfs een huurprijs van € 111,- gesproken. Dat er geen overeenkomst tot stand is gekomen lag aan de carnavalssocieteit, zei de wethouder. De kwestie kwam onlangs aan de orde in het radioprogramma “Valkenburg Actueel”. TV Valkenburg maakte dit bekend.
Dit jaar is de Grendelpoort voor een activiteit van de Mirlitophile enkele dagen gehuurd. Ook voor 2019 is dat het geval, aldus de wethouder. Van de Valkenburgse schutterij is bij de gemeente geen verzoek ontvangen om deze ruimte ook te gebruiken.
“Het is van belang om te zeggen dat indien een stichting of vereniging een gemeentelijke ruimte willen gebruiken, dit via een mail of brief naar de gemeente kenbaar gemaakt moet worden. En niet via een perswoordvoerder, dat is niet de juiste manier”, aldus Vankan. “Dat er geen terugkoppeling vanuit het college naar de Mirlitophile zou zijn geweest, is pertinent onjuist”, aldus Vankan. “Onderlinge communicatie binnen de Mirlitophile is wellicht de oorzaak”.

← Vorig bericht

Dubbelfeest in Houthem St. Gerlach

Mini cursus over 'juiste voeding'

Volgend bericht →