Grendelpoort verhuren aan verenigingen?

Voorpagina » Toerisme » Grendelpoort verhuren aan verenigingen?

Zou de Grendelpoort verhuurd kunnen worden aan de Valkenburgse Jonge Nobele schutterij en de carnavalssociëteit CS de Mirlitophile? Deze onthulling kwam van presentator Joep Peters tijdens het radioprogramma ‘Valkenburg Actueel’. Peters is jarenlang voorzitter van de Raad van Elf van de carnavalsvereniging geweest, nu ere-president. “Ik heb dit idee enkele jaren geleden aan de woordvoerder van de gemeente doorgegeven maar nooit een reactie ontvangen”, aldus Peters.
De Jonge Nobele schutterij en de Mirlitophile willen het lokaal bovenin de poort gebruiken en inrichten als museumruimte. “De ruimte staat al jaren leeg. Als wij die mogen huren wordt ze ook onderhouden en gepoetst”, aldus Peters.
In de nieuwe begroting voor de komende vier jaar staat te lezen dat er plannen zijn om een verbinding te maken tussen de Grendelpoort en de Ruïne. Letterlijk staat er “de rijkdom van de ruïne beleefbaar te laten worden voor inwoners en te laten uitgroeien tot een toeristische attractie van formaat”. Om die toevoeging van een functie aan de poort en de verbinding te maken is een bedrag van € 140.000,- gemoeid.
De Grendelpoort is gerestaureerd met gemeenschapsgeld. Het project is samen met de provincie en de gemeente verder uitgewerkt gelijktijdig met het Halderpark en de Geulpoort.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Programma zaalvoetbal vrijdag 12 oktober

Groot tekort aan levensloop bestendige woningen

Volgend bericht →