Groen licht voor groenspeelplaats bij basisschool

Voorpagina » Toerisme » Groen licht voor groenspeelplaats bij basisschool

Er is groen licht gegeven voor realisatie van de groenspeelplaats bij basisschool Valkenburg aan de Plenkertstraat. Dat meldt het oudercomité dat onlangs een actie opstartten om geld in te zamelen voor een bodemonderzoek.
De uitkomst van het GGD-milieu rapport is erg gunstig en niets staat meer aan verwezenlijking in de weg, schrijft Veronique Eussen namens het oudercomité in een persbericht. De kinderen haalden € 1095,- op voor de actie.
Afgelopen weken hebben de leerlingen van Basisschool Valkenburg geld ingezameld voor het meefinancieren van het adviesrapport van de GGD. Nu de uitkomsten van dit rapport bekend zijn, blijkt dat de grond geschikt is om er een groenspeelplaats te realiseren. Dat er genoeg animo is voor deze extra groene speelruimte voor de kinderen blijkt uit de opbrengst van de crowdfundingactie die afgelopen week werd georganiseerd. Er werd ruim voldoende geld opgehaald om het rapport te kunnen bekostigen.
Om uiteindelijk de groenspeelplaats te realiseren worden momenteel de plannen verder uitgewerkt en sponsoren benaderd voor de aanleg. In de zomervakantie wordt het terrein door de gemeente klaargemaakt voor de oplevering, zodat vervolgens een grote groep vrijwilligers aan de slag kan gaan met het aanleggen van de groenspeelplaats. Ouders en leerlingen hopen dat in het begin van het volgend schooljaar de speelplaats in gebruik kan worden genomen.
Archieffoto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Computer Club Houthem organiseert workshops voor ouderen

Vier nieuwe sportrolstoelen voor Adelante Houthem

Volgend bericht →