Groenonderhoud en rondleiding rondom Klooster Boslust

Voorpagina » Toerisme » Groenonderhoud en rondleiding rondom Klooster Boslust

Vanaf maandag 13 maart worden in opdracht van de eigenaar Ontwikkelfonds Geuldal BV groen-onderhouds-werkzaamheden aan de het park en bosgebied van klooster Boslust uitgevoerd. De onderhoudswerkzaamheden zijn er op gericht om de waardevolle bomen te behouden en het bos duurzaam in stand te houden.
De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van de waardevolle bomen in het park, het weghalen van bomen aangetast door de essentaksterfte en het dunnen en kappen van de opgaande begroeiing van bomen en struiken. Na de werkzaamheden lopen een groot deel van de boomstronken weer uit in de vorm van zogeheten ‘hakhoutstoven’. De uitlopende bomen en struiken zullen de komende jaren weer een dichte begroeiing vormen. Op verschillende locaties worden nieuwe bomen en struiken aangeplant.
De haag langs de Kloosterweg wordt tot twee meter hoogte teruggesnoeid. Het hout wordt deels op rillen gelegd in het bos en deels afgevoerd. De werkzaamheden worden begeleid door de Bosgroep Zuid Nederland. Voorafgaand aan de werkzaamheden is een flora en fauna check gedaan. Bij de onderhoudswerkzaamheden wordt rekening gehouden met flora en fauna.
Voor belangstellenden wordt een rondleiding georganiseerd waarbij meer uitleg over de werkzaamheden wordt gegeven. De rondleiding vindt plaats op vandaag, donderdag 9 maart  en start om 16.00 uur. We verzamelen bij de ingang van het klooster aan de Kloosterweg 34 te Valkenburg.
U hoeft zich voor de rondleiding niet aan te melden.

← Vorig bericht

Kunst in Valkenburg, binnen en buiten genieten

Druk bezocht taalcafé in Kloosterkerk

Volgend bericht →