Groot groenonderhoud Sibbergrubbe: dus afgesloten

Voorpagina » Toerisme » Groot groenonderhoud Sibbergrubbe: dus afgesloten

In de Sibbergrubbe, Bergstraat en aan de Koeweg in IJzeren worden van maandag 3 april tot en met dinsdag 11 april groenwerkzaamheden verricht in de bermen en aan bosranden.  Tijdens deze periode wordt de Sibbergrubbe afgesloten voor alle verkeer. De bewoners van de Sibbergrubbe en de Bergstraat blijven bereikbaar.
Een aantal gevaarlijk overhangende  en (deels) omgewaaide bomen in de helling aan beide zijden van de Sibbergrubbe en Bergstraat  verdwijnen. Door deze bomen weg te halen krijgen de resterende bomen meer kans door te groeien.  Bovendien komt er op deze manier meer licht op de bodem, waardoor de begroeiing in de helling beter ontwikkelt. Dit is weer gunstig voor de aanwezige vogels en andere (kleine) zoogdieren. Het is de bedoeling dat in de hellingen langs de weg hakhout wordt ontwikkeld. Dit is karakteristiek voor de holle wegen en grubben in Zuid Limburg.
Inheemse boomsoorten zoals de inlandse eik, haagbeuk, berk, beuk, vuilboom, lijsterbes en hulst gaan in belangrijke mate het beeld bepalen. Door een mix van boomsoorten ontstaat een grotere stabiliteit, zodat stormschade en ziektes zo veel mogelijk worden voorkomen.
Voordat de werkzaamheden van start gaan wordt een inventarisatie gemaakt van aanwezige broedvogels en beschermde planten. Zo nodig worden maatregelen getroffen om schade en verstoring te voorkomen. Vanwege het gevorderde seizoen vindt tijdens de uitvoering ook dagelijks een inventarisatie plaats van eventueel aanwezige fauna.

← Vorig bericht

Majeure projecten hebben (heel) veel voorbereidingstijd nodig

Hinder in het Heuvelland

Volgend bericht →