Grootse opening van het Stationsgebied.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Grootse opening van het Stationsgebied.

Met reusachtig en veelzijdig vuurwerk.De ingebruikname van het Stationsgebied en de opening van de Stationniere zijn vrijdagavond groots ingezet. Met een reusachtig, veelzijdig vuurwerk werd het oudste in gebruik zijnde stationsgebouw van Nederland wederom in gebruik genomen.

Extra cachet aan deze voor Valkenburg historische gebeurtenis gaven de schutters van de Jonge en Oude Nobele Schutterij en Harmonie Kurkapel Falcobergia. Schutters beschermvrouwe Marjon Lambriks zong "Wie sjoan oes Limburg ies" en werd daarvoor uitbundig bedankt door Philippe Tummers, zoon van hôtelier Leo Tummers.

De openingshandeling van het mergel stationsgebouw werd gesymboliseerd door de overhandiging van de sleutel van het gebouw en gebracht per stoomtrein van de Z.L.S.M.

Burgemeester Martin Eurlings fêteerde in zijn speech de familie Tummers. “Zij pakken samen met de gemeente kansen op en investeren. De familie is één van die steunpilaren die Valkenburg en haar toerisme groot gemaakt hebben". Dhr. Dohmen van Ziut drukte vervolgens op de knop en ontstak de sfeervolle verlichting die het uit 1853 stammende station in de avonduren zal aanstralen.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2010

← Vorig bericht

Basisschool Vilt naar finale K.V.L.

CDA hekelt 'zomaar' inzet adviesbureaus.

Volgend bericht →