Grotconcerten in het Openluchttheater

Voorpagina » Toerisme » Grotconcerten in het Openluchttheater
In het met een glazen wand volledig afgesloten, verwarmde en feestelijke aangeklede grottheater presenteert Openluchttheater Valkenburg in de dagen voor Kerstmis op 17, 20, 21 en 22 december een viertal concerten.
Het programma:
Op zondag 17 december geeft Deirdré Blignaut-Rautenbach (sopraan) en de Rautenbachoice Studio om 17.00 uur een concert. Deirdre is niet alleen een bekende Zuid-Afrikaanse concert- en operazangeres, zij is ook een gerenommeerde pedagoge.
Haar privé studio bestaat voornamelijk uit volwassen studenten, met wie ze ook een koor formeert: de Rautenbach Voice Studio. Tijdens dit kerstconcert – met naast kerstrepertoire ook klassieke werken – wordt het koor begeleid door Kobus. De toegangsprijs is € 7,50.
Keltische kerstklanken
Onder de titel ‘A Celtic Christmas’ geeft Trio Merain op woensdag 20 december om 20.00 uur een concert met de mooiste kerstmuziek van de Britse eilanden.
Trio Merain bestaat uit: Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Vol warmte maar ook in mystieke sfeer, zo kenmerkend voor de Keltische landschappen is hun muziek en zang. De toegangsprijs is € 12,50.
Op ‘BROOS’ heet het nieuwe liedjesprogramma van de Nederlandse muziekgroep Bender. Donderdag 21 december om 20.00 uur brengt de groep – met Nederlandse chansons – in het grottheater een ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan.
Allerlei muziekstijlen passeren de revue in dit soms vrolijke en uitbundige, dan weer ontroerende en melancholieke programma. De toegangsprijs is € 12,50
Gwendolyn Masin en haar gezelschap
De wereldberoemde violiste Gwendolyn Masin – geroemd om haar technisch superieure en haar contrastrijke spel – brengt vrijdag 22 december om 20.00 uur muzikale hoogtepunten van haar cd ‘Origin’ ten gehore.
De violiste, die onder meer les  kreeg van Herman Krebbers, brengt dit virtuoze programma met vier jonge toptalenten: Hannah Padmore (viool), Martin Moriarty (altviool), Patrick Moriarty (cello) en Louis van der Mespel (contrabas).
De toegangsprijs is € 15,=.
← Vorig bericht

Postduivensport op inventaris immaterieel erfgoed

Presentatie door Doeke Krikke

Volgend bericht →