Vooralsnog geen reconstructie Valkenburgerstraat

Voorpagina » Toerisme » Vooralsnog geen reconstructie Valkenburgerstraat
Het college heeft besloten om de overeenkomst tussen de gemeente en Plum Infra B.V. te ontbinden. Het Kerkraadse bedrijf “weigert structureel om de juiste gegevens aan te leveren, gehoor te geven aan verzoeken daartoe en de werkzaamheden tijdig en deugdelijk uit te voeren”, aldus de gemeente in een persbericht.
Plum Infra BV had de onderhandse aanbesteding voor het project gekregen om de Bergse Valkenburgerstraat te renoveren. Afgelopen voorjaar werd duidelijk dat er een kink in de kabel zat. De gemeente sommeerde het bedrijf zich aan de regels van de aanbesteding te houden. Dat deed Plum niet. Daardoor ontstond een zeer lastig werkoverleg. Op 21 september heeft de gemeente Plum nogmaals gevraagd om gegevens te overleggen. “Helaas heeft Plum Infra B.V. op geen enkele wijze aan deze brief gevolg gegeven, sterker nog, Plum Infra B.V. weigert nadrukkelijk te voldoen aan het verzoek”, aldus een quote uit het gemeentelijke schrijven.
Gevolg is dat het college de aanbesteding met Plum Infra BV heeft opgezegd. De gemeente zal nu noodmaatregelen uitvoeren aan de Valkenburgerstraat in Berg & Terblijt om de veiligheid van de weggebruiker te garanderen.
Vanaf zondag 28 oktober geeft wethouder Carlo Vankan tekst en uitleg in het programma TV Valkenburg Vandaag.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg
← Vorig bericht

Wintertijd gaat in

Patrick Creyghton te gast in KunstwerkT

Volgend bericht →