Grote optocht toch door Grotestraat-centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Grote optocht toch door Grotestraat-centrum.

Krappere draai van Bogaardlaan naar Grotestraat ivm bouw Geulpoort.De grote optocht op karnavalsmaandag trekt wederom door de Bogaardlaan en Grotestraat-c. De commotie rond de Kerstparade heeft geen gevolgen voor de optochten. "De route door de Grotestraat heeft nimmer ter discussie gestaan", zegt Roger Muijrers, optochtcommissaris van CS de Mirlitophile, tegen Tv Valkenburg.
"Toch zijn er enkele obstakels waarmee rekening moet worden gehouden. De route kan niet via het Th.Dorrenplein. Daar wordt aan de Geulbrug gewerkt. En de bouw van de Geulpoort start ook deze maand. Dus wordt de draai naar de Grotestraat-c. krapper".

De gemeente zal tevens enkele permanente wegafzettingen demontabel maken om een vrije doorgang van de optocht te garanderen. Er is één beperking voor wagens: de maximale hoogte van 4 meter blijft gehandhaafd i.v.m. de spanverlichting.
De optochtroute voor karnavalsmaandag: Opstellen Daalhemerweg, Grendelplein, Wilhelminalaan, Reinaldstraat, Louis van de Maesenstraat, Dr. Erensstraat, St. Pieter-straat, Bogaardlaan, Grotestraat-c., Berkelstraat, Hovetstraat en ontbinding op het Walramplein.

De Lempkesoptocht zal ook door de Grotestraat-c. trekken.

← Vorig bericht

Rijrichting Louis van der Maesenstraat wordt omgedraaid.

Drie Houthemnaren opgenomen in orde van St.Gerlach.

Volgend bericht →