Majeure projecten hebben (heel) veel voorbereidingstijd nodig

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Majeure projecten hebben (heel) veel voorbereidingstijd nodig

Hele grote projecten zoals de plannen rond voormalige brouwerij De Leeuw en de realisering van hotel Croix de Bourgogne met zijn beide dependances hebben heel veel voorbereidingstijd nodig. Meer dan tijdens de presentatie van de plannen voorgesteld werd door de beide projectontwikkelaars en het gemeentebestuur. Maar zoals het er nu uitziet, komt van uitstel geen afstel. Dat was zo’n beetje de boodschap die waarnemend-burgemeester Jan Schrijen, weliswaar nog niet 100% op de hoogte van alle ins en outs van deze majeure en langlopende projecten, maandagavond liet horen in de raadszaal.
Hij deelde mede dat er op dit moment grote druk ligt op het project De Leeuw in de Plenkertstraat. Vooraleer een ‘go’ besluit genomen kan worden door het college, zijn heel veel factoren bepalend. Eén van die factoren is de financiering. Schrijen kon maandagavond nog geen termijn noemen waarin meer bekend zou worden over het indienen van een omgevingsvergunning rond De Leeuw. “Het zit er aan te komen”, aldus Schrijen, “maar op dit moment is er geen haalbaarheid. En dat is ook een feit”.
Het project loopt al vier jaar en komt maar niet van de grond. Afgelopen maand zijn er metingen verricht door een landschapsbureau. Vorig jaar april werd aangekondigd binnen één maand duidelijkheid te geven.
KLIK HIER om het voorontwerp in te zien.
Voor hotel Croix de Bourgogne geldt eigenlijk hetzelfde als voor de plannen rond De Leeuw. “Er wordt hard gewerkt aan een ontvankelijke aanvraag. Er is informatie dat de aanvraag er aan zit te komen”, zei waarnemend-burgemeester Schrijen maandagavond. Op de website van 2Rocks BV is het project Croix de Bourgogne weggehaald. Of dit iets te betekenen heeft?
Vorige week dinsdag tijdens de SOB-commissievergadering werd nog gezegd dat 17 mei 2017 de deadline is voor het indienen van de stukken ter beoordeling bij de stadsbouwmeester.
Inmiddels zijn op verzoek van ondernemers en bewoners de fietsenrekken die voor het afgebroken pand Zink stonden, weer teruggeplaatst. Het pand Zink werd een week voor de carnaval gesloopt. Het terrein is gesaneerd. Na de sloop is er een radiostilte in de berichtgeving ingetreden.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Derby Walram tegen Berg in teken van sportieve revanche

Groot groenonderhoud Sibbergrubbe: dus afgesloten

Volgend bericht →