Grote verkeerscontrole A2: 440 voertuigen staande gehouden

Voorpagina » Toerisme » Grote verkeerscontrole A2: 440 voertuigen staande gehouden

Tijdens een grote verkeerscontrole aan de grens tussen Eijsden en België werden donderdagavond 400 voertuigen gecontroleerd. Dat schrijft de politie in een persbericht. Tijdens de controle werd gelet op verkeersovertredingen, openstaande boetes, drugs en op georganiseerde misdaad. De Nederlandse politie werkte intensief samen met de Belgische politie, douane, belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Europol, gemeente Eijsden-Margraten en Rijkswaterstaat.

Al het verkeer dat via de A2 de grens passeerde werd langs de controle geleid. Ook op de grensovergang in Withuis werden alle bestuurders gecontroleerd. Tijdens de controle zijn drie auto’s in beslag genomen, is voor ongeveer € 5000,- aan openstaande boetes geïnd en heeft de belasting een totaalbedrag van € 105.000,- aan belastingschuld geconstateerd.
Er werden twee aanhoudingen verricht op verdenking van mensensmokkel. Een tiental bestuurders had een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich. Eén automobilist kreeg een proces-verbaal omdat hij de Wet Wapens en Munitie overtrad. Tussen de gecontroleerde automobilisten zat één dronken bestuurder. Op de grensovergang bij Withuis kregen vijf vrachtwagenchauffeurs een boete  in verband met de rusttijdenwet. Het totaalbedrag van deze boetes is € 6754,-.
De actie duurde de hele avond. Door de nauwe samenwerking met verschillende organisaties konden veel voertuigen worden gecontroleerd en was het oponthoud voor de weggebruikers in de meeste gevallen klein. Het grootste deel van de mensen reageerde positief of neutraal op de controle.
In totaal werden 140 medewerkers van de verschillende organisaties ingezet.
← Vorig bericht

Oktober in Valkenburg: start van de bokkenweken

Gedurende de Kinderboekenweek is van alles te doen in de Bibliotheek en door de bibliotheek

Volgend bericht →