'Gruètsj op Valkeberg' evenement met optocht.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » 'Gruètsj op Valkeberg' evenement met optocht.

Als opening van het ‘Historische Centrum’ van Valkenburg.Vanaf vrijdag 19 tot en met zondag 21 april a.s. wordt het Valkenburgse ‘Historische Centrum’ feestelijk in gebruik genomen. Alle werkzaamheden aan het riool en de aankleding van het centrum zijn voltooid. De festiviteiten worden georganiseerd onder de naam: "Gruètsj op Valkeberg.

De opening van het ‘Historisch Centrum’ wordt omgeven door een groot aantal activiteiten waarin de inwoners van de gemeente én de gehele regio zijn uitgenodigd om naar Valkenburg aan de Geul te komen.

De officiële openingshandeling wordt bij de Geulbrug gehouden op zaterdagmiddag. Er zal een Middeleeuwse invulling van het verdere programma zijn, terwijl op de zondag genoten kan worden van veel muziek en een theaterfeest.

Dit is het volledige programma:
Vrijdag 19 april 2013
20.00 – 20.30 uur:
Presentatie Veld Artillerie Geschut 1842 Nabij de H. Nicolaas & Barbara Kerk te Valkenburg, in het Historische Centrum.
De stichting “Ere Saluut Geschut 1842” Valckenborgh presenteert in samenwerking met de Edele Nobele Agtbaere Jong & Oude Loffelyke Schutterye der Stadt ende Vrijheyt Valckenborgh het uit 1842 stammende Veldartillerie Geschut.
Het geschut wordt nabij de kerk aan de Grote Straat Centrum aan de bewoners en hun gasten gepresenteerd en door Pastoor H. Janssen ingezegend.

Zaterdag 20 april 2013

Het programma voorziet in de deelname van Kurkapel Falcobergia, Walram’s Genootschap Zang, de Kunst- en Cultuurraad, Henk Kwakkernaat, de VVV Zuid Limburg, de stichting Bokpop, de stichting Openluchttheater Valkenburg, de Compagnie van Berkenrode, muziekgroep Krebbel, de Rheinische Ritter, de Leeuw Bierbrouwerij, het Valkenburgs Ondernemers Collectief VOC en een groot aantal restaurants.

Financieel wordt dit weekeinde mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, van Beers Grondwerken BV, A. Hak BV, Plangroep Heggen BV, van Boekel BV, de stichting Subsidiëring Evenementen Valkenburg aan de Geul en de gemeente Valkenburg aan de Geul.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk
11.30 – 12.00 uur: Ontvangst genodigden op het Theodoor Dorrenplein:
– Middeleeuwse groepen ontvangen de gasten:
12.00 – 12.30 uur: Start programma:
– Opening met lokale en middeleeuwse muziek en zang;
– Toespraken van burgemeester en deputé;
– Middeleeuwse ridders te paard komen het gezelschap tegemoet;
– Acts van Middeleeuwse groepen.
12.30 – 12.40 uur: De Geulpoort
– De ontwikkeling van de Geulpoort;
– Act van middeleeuwse groepen.

12.40 – 13.00 uur:
Optocht door de Grote Straat Centrum met middeleeuwse groepen, ridders te paard, lokale muziekgezelschappen en middeleeuwse muziek;
– Walram’s Genootschap Zang zingt aubade vanaf Balkon Museum;
– Acts van middeleeuwse groepen.
13.00 – 13.20 uur: De Berkelpoort
– Act met Ridders te paard;
– De ontwikkeling van de Geulpoort;
– Muziek.
13.20 – 13.30 uur: Optocht door de Muntstraat – Berkelstraat naar Grendelpoort.
13.30 – 14.00 uur: De Grendelpoort
– Acts met middeleeuwse groepen;
– Ridders te paard;
– Lokale muziek en zang en middeleeuwse muziek;
– Participatie ondernemers.
14.00 – 18.00 uur: Digitale doorlopende presentatie “De fundamenten van de Vestingstad” ontwikkeld en gepresenteerd door Henk Kwakkernaat.

18.30 – 19.30 uur: Gezamenlijk koor optreden tijdens de Eucharistieviering in de Kerk van de OLVAB door zangkoren Qui-Vive uit Waregem (B) en One2Sing uit Valkenburg (NL). Organisatie in handen van de Kunst en Cultuurraad.

Zondag 21 april 2013

12.00 – 12.30 uur: Spectaculaire act op 8 meter hoogte door Duo Musa op het Dr. Erensplein.
12.30 – 13.30 uur: Concert van Qui-Vive uit Waregem (B) op het Casinopleintje aan de Lindenlaan.
13.00 – 16.00 uur: STRAAT 2013
– Een 40-tal unieke straattheateracts in het Openluchttheater.
– Parade van diverse groepen vanuit centrum naar Openluchttheater.
14.00 – 18.00 uur: Leeuw Busker Bokpop Boulevard
Het Buskerfestival is een straatmuziek festival met nationale en internationale “buskers” (straatmuzikanten). In totaal spelen minimaal 32 buskers op 5 podia en 8 speelplekken. Muziek voor jong en oud!

14.00 – 18.00 uur: Digitale doorlopende presentatie “De fundamenten van de Vestingstad” ontwikkeld en gepresenteerd door Henk Kwakkernaat.

17.30 – 18.00 uur: Spectaculaire act op 8 meter hoogte door Duo Mosa op het Dr. Erensplein.
Parade van diverse straattheatergroepen van het Openluchttheater naar het Centrum.

Vrijdag 19 tot en met zondag 21 april 2013
Preuf Vallekeberg menu
Valkenburgse restaurants en bedrijven hebben gezamenlijk een speciaal "PREUF VALLEKEBERG" menu voor dit weekend ontwikkeld. Een menu waarmee ze laten zien dat ze “Gruètsj op Vallekberg” zijn en dat je de passie en het bruisende van Valkenburg aan de Geul ook kunt “proeven”.

Op de website www.valkenburg.nl vindt u de lijst van restaurants die het Preuf Vallekeberg Menu voor u serveren en ook vindt u er de lijst van bedrijven die hiervoor streekspecialiteiten leveren.
Als u gebruik maakt van het Preuf Valkeberg Menu en uw email adres bij het restaurant van uw keuze inlevert, dan maakt u keuze op één van de vijf gratis menu’s voor twee personen in een van de deelnemende restaurants.

← Vorig bericht

Handel in 'derde parkeerkaarten'.

Valse biljetten in omloop.

Volgend bericht →