Hammer Sportzone Limburg

Voorpagina » Toerisme » Hammer Sportzone Limburg

Hammer Sportzone Limburg is de naam van een meerdaags wielerspektakel, dat op en rond de Sportzone in Sittard-Geleen en op de flanken van de Vaalserberg ’s werelds sterkste wielerteams aan de start krijgt.
Van 1 t/m 4 juni vertoeven twaalf World Tour wielerploegen en vier Pro-Continentale teams met hun grote vedetten in Zuid-Limburg voor een driedaagse wielerwedstrijd die onverbiddelijk gaat aantonen welke wielerploeg momenteel de sterkste ter wereld is.
Elke deelnemende ploeg bestaat uit zeven renners. Daarvan nemen er slechts vijf deel aan elk wedstrijdonderdeel.
De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen die op drie achtereenvolgende dagen plaatsvinden.
Vrijdag 2 juni: Hammer Climb in Vaals
Op een zeer selectief, ruim 7 kilometer lang parcours op en rond de Vaalserberg in Vaals rijden de zestien deelnemende teams van elk vijf renners 11 ronden met telkens twee beklimmingen. Per ronde zijn er op de finish teampunten te verdienen en bij enkele van tevoren vastgestelde doorkomsten wordt er voor bonuspunten geknokt. Winnaar van de Hammer Climb is het team dat aan het eind van de 77 kilometer lange wedstrijd de meeste punten heeft vergaard.
Zaterdag 3 juni: Hammer Sprint in Sittard-Geleen
De snelle mannen komen tijdens de Hammer Sprint op zaterdag aan hun trekken. De ploegen zullen nu hun spurters naar voren schuiven en de twee uitgesproken klimmers krijgen een dagje rust. De ‘veilige wieleromgeving’ op de Sportzone in Sittard-Geleen is het hart van een nagenoeg vlak parcours van 12,4 kilometer.
Terwijl de renners bij elk van de acht doorkomsten sprinten alsof hun leven ervan afhangt, kunnen de bezoekers zich na de bloedstollende doorkomsten van de renners op het middenterrein vergapen aan de teambussen van de ploegen, culinair genieten bij tal van foodtrucks, een wielerexpo bezoeken en worden zij getrakteerd op muzikaal entertainment.
Zondag 4 juni: Hammer Climb in Sittard-Geleen
Als de rookwolken van de Hammer Climb en Hammer Sprint zijn opgetrokken en de wedstrijduitslagen via een ingenieuze puntentelling zijn omgerekend naar een tijdsachterstand voor de nummers twee tot en met zestien, volgt op zondag de apotheose: de Hammer Chase.
Een nog nooit vertoonde ploegenachtervolging op de weg. Eerst zullen de acht laagst geklasseerde ploegen beginnen aan hun serie, waarbij er op basis van de eerste twee wedstrijddagen wordt gestart met een achterstand van minimaal 15 seconden en maximaal een halve minuut. Het parcours is identiek aan dat van de Hammer Sprint met een extra lus om tot een afstand van 14,9 kilometer per ronde te geraken. De renners leggen drie rondes af en passeren telkens de finish op de Veilige Wieleromgeving in Sittard-Geleen. Als laatste vertrekken de acht hoogst geklasseerde ploegen. Zullen de teams erin slagen elkaar in te halen?
 

← Vorig bericht

Kosten Stedenband Yang-JO en Valkenburg verdrievoudigd

Bisschops en Beckers bij Valkenburg Politiek

Volgend bericht →