Handbalinternational Nomi In de Braekt uit Berg opgeroepen voor Jong Oranje U19 

Voorpagina » Nieuws » Handbalinternational Nomi In de Braekt uit Berg opgeroepen voor Jong Oranje U19 

Op 16-jarige leeftijd worden gebeld door de bondscoach van Jong Oranje U19 met het verzoek een dag later in het vliegtuig te stappen op weg naar Skopje in Macedonië; dat overkwam Nomi In de Braekt uit Berg en Terblijt afgelopen zondag. En zo geschiedde het. Maandagmiddag werd Nomi door moeder Bianca met de auto naar Dortmund gebracht waarna ze in haar eentje aan de vliegreis begon. ’s Nachts werd ze op de luchthaven opgehaald om vervolgens dinsdagochtend bij de selectie van U19 te kunnen aansluiten. Dit team speelt momenteel  op het Championship, het tweede niveau in deze caegorie. Een pijlsnelle ontwikkeling die om een nadere toelichting vraagt. Vader Erwin legt graag een en ander uit. Hij: “Nomi speelt bij eredivisionist V&L in Geleen. Bovendien maakt zij deel uit van het talentenplan van het Nederlands Handbal Verbond. Ze is ook geselecteerd voor  Jong Oranje U 17, dat in augustus deelneemt aan het Championship in Geogië.

Nomi In de Braekt uit Berg

Bij Jong oranje U19 stond ze op de reservelijst. Het was voor haar en eerlijk gezegd ook voor ons een complete verrassing dat Nomi werd gebeld met het verzoek om naar Skopje te vliegen. Er zijn blijkbaar enkele speelsters  niet fit genoeg, waardoor een extra kracht nodig was. Te gek voor haar uiteraard. En wij zijn toch wel trots dat ze het heeft aangedurfd alleen te reizen.  Ze is per slot van rekening pas 16.“

Jong oranje U19 heeft de eerste twee poulewedstrijden ruim gewonnen. Woensdag en donderdag volgen de resterende twee wedstrijden tegen Noord-Macedonië en de Faeröer Eilanden waarna in het weekend om de felbegeerde medailles wordt gestreden. Het streven is  promotie naar het hoogste niveau in deze jeugdcategorie te bewerkstelligen.

Of het talent uit Berg daadwerkelijk speelminuten gaat maken zal de tijd leren. “Het is duidelijk dat ze als reserve is overgevlogen. Maar wie weet, mag ze er toch aan ruiken,” aldus haar vader.

Foto Rob Creemers

← Vorig bericht

Wateroverlast: Code rood voor Zuid-Limburg tot 03:00 uur

Wateroverlast: Bruggen in centrum worden afgesloten

Volgend bericht →