Handbikers starten weer op de Geulhemmerberg

Voorpagina » Toerisme » Handbikers starten weer op de Geulhemmerberg

Op zondag 21 augustus vormt de Geulhemmerberg weer het toneel voor handbikers die deelnemen aan de Adelante Challenge. Onder het motto ‘grenzen verleggen’ gaan zij de strijd met en tegen elkaar aan.
Stichting Adelante Challenge, die de handbikewedstrijd voor de 4e keer organiseert, werkt hierin samen met wielervereniging Berg Criterium uit Berg en Terblijt. Door de combinatie van handbike- met wielerwedstrijd wordt sport voor valide en mindere valide personen op een mooie manier geïntegreerd.
Het parcours van de wielerwedstrijd en de Adelante Challenge ligt op en rond de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt. Elke ronde heeft een lengte van 3 kilometer en gaat langs Geulhemmerweg, Langen Akker, Brakkeberg en Wolfsdriesweg. De finish is op de Geulhemmerberg.
Programma 21 augustus
10.00 – 11.30 uur wielrennen amateurs Berg Criterium, start en finish Geulhemmerberg
11.45 – 13.30 uur handbikers Adelante Challenge, start Onderstestraat 29, Houthem; finish Geulhemmerberg
14.00 – 16.30 uur wielrennen Topjunioren Berg Criterium, start en finish Geulhemmerberg

Stichting Adelante Challenge en Berg Criterium
Het doel van stichting Adelante Challenge is het maximaliseren van beweeg- en sportmogelijkheden voor in- en mindervalide personen om daarmee hun deelname aan onze maatschappij te optimaliseren. Dat mensen met een soms forse beperking op hoog niveau kunnen sporten, roept veel waardering op. Het Berg Criterium is een echte klassieker aan het worden waarin prominente profwielrenners zoals Marianne Vos en Eric Dekker de basis hebben gelegd voor hun latere carrière
.
 

← Vorig bericht

Opnieuw oefenwinst voor VV Walram

De 35ste editie van de Geuldalmarathon

Volgend bericht →