Handbikewedstrijd Adelante Challenge breidt uit

Voorpagina » Toerisme » Handbikewedstrijd Adelante Challenge breidt uit

De handbikewedstrijd Adelante Challenge heeft op de internationale wielerkalender inmiddels een vaste plek veroverd. Voor de zesde keer op rij vormt op zondag 19 augustus de Geulhemmerberg het decor voor deze hoog aangeschreven NHC-wedstrijd. Vanaf dit jaar wordt deze georganiseerd door paracyclingvereniging adelante on wheels. In vergelijking met voorgaande jaren wordt het programma uitgebreid met op zaterdag 18 augustus een tijdrit in Beek en een programma voor kinderen.
Op zondag zal de inmiddels vertrouwde programmacombinatie tussen Adelante Challenge en BergCriterium plaatsvinden. Zowel de Adelante Challenge alsook de wedstrijden van het Bergcriterium zijn op hetzelfde loodzware en zeer uitdagende parcours. “Deze samen-werking zorgt voor integratie en synergie. Daarnaast draagt het eraan bij dat we elk jaar sprongetjes in de ontwikkeling kunnen maken”, aldus Jeroen van der Eerden, voorzitter van paracyclingvereniging Adelante on Wheels.
Op zaterdag 18 augustus wordt in de ochtend op de handbikebaan in Beek speciaal voor kinderen een wedstrijd georganiseerd om hen kennis te laten maken met de handbikesport: de Adelante Kids Roll Ride. Ook zijn er handbikers aanwezig die hen alles over deze sport kunnen vertellen.
In de middag is in Beek een tijdrit van 14 kilometer: de Adelante on Wheels Tijdrit. Deze start om 13.30 uur bij Sportlandgoed de Haamen in Beek, gaat vervolgens door de straten van Beek om uiteindelijk te finishen op de handbikebaan. Na de tijdrit is er een barbecue bij Adelante in Valkenburg en er is beperkte mogelijkheid om op deze locatie een nacht te overnachten in aangepaste wigwam-huisjes voor 5/6 personen.
Programma zaterdag 18 augustus 2018:
09.00 uur: startpunt open, De Haamen 1 in Beek;
10.00 uur: opening Adelante Challenge 2018;
10.45 uur: start Adelante Kids Roll Ride;
12.00 uur: huldiging kinderen;
13.30 uur: start tijdrit van 14 kilometer bij Sportlandgoed de Haamen, De Haamen 1 te Beek;
15.30 uur: einde wedstrijden;
16.00 uur: huldiging Adelante on Wheels Tijdrit bij Sportlandgoed de Haamen;
18:15 uur: barbecue bij Adelante Zorggroep, Onderstestraat 20, Valkenburg aan de Geul.
Zondag 19 augustus is het tijd voor de jaarlijks terugkerende NHC handbikewedstrijd, de Adelante Challenge. Ook in 2018 is dit de laatste wedstrijd van het jaar in de Nationale Handbike Competitie (NHC). Het parcours van de Adelante Challenge ligt op en rond de Geulhemmerberg in Berg & Terblijt. Elke ronde heeft een lengte van 3 km en gaat langs Geulhemmerweg, Langen Akker, Brakkeberg en Wolfsdriesweg. De finish is op de Geulhemmerberg.
Programma zondag 19 augustus 2018:
10:00 uur: startpunt open, Adelante Zorggroep, Onderstestraat 20, Valkenburg aan de Geul;
11:30 uur: briefing en voorstellen handbikers;
13:30 uur: start wedstrijd bij Adelante Valkenburg;
15:00 uur: parcours vrij;
15:30 uur: prijsuitreiking Adelante Challenge en de Nationale Handbike Competitie bij Adelante.

← Vorig bericht

Autobrand in Lindenlaan

Oefenprogramma's amateurvoetbal

Volgend bericht →