Handel in 'derde parkeerkaarten'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Handel in 'derde parkeerkaarten'.

Maandag behandeling motie in raadsvergadering.

Het nieuwe parkeerbeleid is nog geen week oud of er wordt al gehandeld met de zgn. ‘derde parkeerkaart’. In de wijken Broekhem-Zuid, Daalhemmerweg en Hekerbeek zijn, naast de twee reguliere parkeervergunningen, door de gemeente een verzamelkenteken parkeervergunning ter beschikking gesteld waarvoor € 25,= betaald dient te worden. Zodoende kunnen vergunninghouders regulier bezoek zoals grootouders, kinderen of thuiszorg een plek bieden in hun wijk. Nu blijkt dat de derde parkeerkaart ook verkocht wordt aan gebruikers die in het centrum werkzaam zijn.

Ook de kraskaarten worden verhandeld. Er worden prijzen gevraagd die soms 100% boven de aanschafprijs liggen. Kraskaarten worden in winkels in het centrum aangeboden aan gasten.

De wijk Broekhem-Noord begint hinder te ondervinden van het nieuwe parkeerbeleid. In die wijk mag nog gratis geparkeerd worden. Dus de inventieve automobilist, die in het centrum moet zijn, parkeert zijn auto in Broekhem-Noord en gaat op zijn/haar gemak winkelen. Broekhem-Noord ligt nog geen 100 meter af van een betaalde parkeerplaats, villa Via Nova.

Deze week snijdt Tv Valkenburg het parkeerprobleem aan in de ventweg aan de Nieuweweg. KLIK HIER om het item te zien.

Door protesten van bewoners in de Schin op Geulse Grachtstraat is het nieuwe parkeerbeleid aldaar voor drie maanden opgeschort in afwachting van tellingen en metingen. Daarnaast komt er een evaluatie van het parkeren in de straat.

Fractie Algemeen Belang heeft – zo laat zij weten in een brief gericht aan het gemeentebestuur – signalen ontvangen van bewoners van de wijk Broekhem-Zuid om het nieuwe parkeerregime ook drie maanden uit te stellen. Raadslid Römling vraagt om de bewoners in te lichten over het waarom van de nieuwe regeling.

Maandag a.s. wordt in de raadsvergadering dor de politieke partijen PPGV en VVD een motie ingediend die het nieuwe beleid verwerpt.

← Vorig bericht

Henk Bemelmans nieuwe AB-fractievoorzitter.

'Gruètsj op Valkeberg' evenement met optocht.

Volgend bericht →