Handhaving op groepsvorming op het Theodoor Dorrenplein

Voorpagina » Nieuws » Handhaving op groepsvorming op het Theodoor Dorrenplein

Donderdagmiddag rond 16:00 uur heeft het handhavingsteam van de gemeente Valkenburg aan de Geul opgetreden tegen groepsvorming op het plein. Er werd tevens ‘vastelaovesmeziek’ ten gehore gebracht en zodoende kwamen veel mensen op het plein bij elkaar. BOA’s die hun ronde maakten, zagen het en grepen in.
“Enkele mensen  zijn gewaarschuwd voor groepsvorming, maar niemand is verbaliseerd. Na korte tijd hebben alle mensen weer hun weg vervolgd,” aldus de gemeentewoordvoerder.

Eind januari kondigde burgemeester Schrijen aan zorgen te hebben over de aanstaande vastelaovend in combinatie met de coronamaatregelen. Hij liet de gemeenteraad het volgende weten: “Ondanks het feit dat alle activiteiten rond vastelaovend 2021 zijn afgelast, zijn de Zuid-Limburgse burgemeesters er niet gerust op dat er niets georganiseerd wordt rond het volksfeest. Er blijven zorgen,” aldus Schrijen.

Een andere zorg vormt de groepsvorming in de natuur, bij de horeca en op wandelpaden. Schrijen schreef onder andere: “Op mooie dagen en in de weekeinden zijn er in het Valkenburgse centrum redelijk wat mensen op de been. De horecagelegenheden met een afhaalmenu trekken behoorlijk wat mensen aan, waarbij de naleving van de coronamaatrdegelen niet altijd wordt gewaarborgd. Er wordt handhavend opgetreden, wat in het ergste geval kan leiden tot een tijdelijke sluiting van een horeca-inrichting.”

Archief TV Valkenburg

← Vorig bericht

Regionaal Sportakkoord “Heuvelland in Beweging” ondertekend

Coronacrisis: gratis vervoer ouderen vanaf 70 jaar naar vaccinatieplaats

Volgend bericht →