Hans van Wolde creatief directeur bij nieuw Juliana Institute.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Hans van Wolde creatief directeur bij nieuw Juliana Institute.

Het Juliana Institute biedt een gespecialiseerde vakopleiding voor koks en gastheren en -vrouwen in Valkenburg.Hans van Wolde verbindt zijn naam aan het Juliana Institute in Valkenburg, een nieuw te openen vakopleiding waar op de praktijk gerichte programma’s worden aangeboden aan koks en gastheren en – vrouwen. Van Wolde wordt er inspirator en creatief directeur.
Dat laat Van Wolde weten op Facebook. ‘Trots om volgend jaar mijn kennis te mogen gaan delen als inspirator en creatief directeur van Juliana Institute voor de toekomstige, nieuwe, gemotiveerde jonge garde’, aldus Van Wolde.

Het Juliana Institute biedt een gespecialiseerde vakopleiding, waar op de praktijk gerichte programma’s aangeboden worden voor koks en gastheren en -vrouwen. De opening van staat gepland in maart 2014.
Vakbekwaamheid, vakkennis, innovatie en passie, inspiratie en enthousiasme bieden toekomst en naarmate de tijd vordert onafhankelijkheid, zo staat te lezen op de gisteren gelanceerde website. ‘Investeren in het individu, in het aanscherpen van ieders unieke kenmerken en eigenschappen tot onderscheidende competenties. Het instituut biedt een intensieve opleiding, waarbij de studenten 6 weken in Juliana leven, ervaren, leren, zich ontwikkelen en presenteren’.
Het opleidingsprogramma is afgestemd op vakkennis over het beste dat in de praktijk geboden wordt. Innovatie, duurzaamheid en differentiatie vormen de elementen waaraan alle onderdelen uit de opleidingen voor koks en gastheren/-vrouwen worden getoetst.
Uniek is volgens eigen zeggen de persoonlijke benadering en begeleiding. De eigen ambitie en de behoeften vanuit de markt worden vertaald naar leerdoelen. Daar waar leerdoelen niet binnen het vaste curriculum aan bod komen, worden programmaonderdelen op maat aangeboden vanuit het in der jaren opgebouwde netwerk van specialisten.
Hans van Wolde is eigenaar van toprestaurant Beluga in Maastricht. Het afgelopen jaar kwam hij in het nieuws omdat hij zijn tweesterrenrestaurant laagdrempeliger heeft gemaakt. Binnenkort verschijnt de nieuwe Michelingids en dan zal duidelijk worden of Beluga zijn twee sterren behoudt.Avhtergrond
Hotel Prinses Juliana
In 1914 opende Alphons Stevens, huisschilder van beroep, Pension Prinses Juliana. Samen met zijn vrouw verwende hij de gasten, die hielden van het bourgondische leven.
Vanaf de jaren 30 was het zoon Alphons die met grote passie en enthousiasme het gastheerschap verder verfijnde en het pension omvormde tot hotel. Hij maakte talloze ontdekkingsreizen teneinde de gast te verrassen en te inspireren met het beste en werd daardoor een grondlegger van de Nederlandse gastronomie. Michelin kende Juliana in 1958 als eerste in Nederland een ster toe, die 48 jaar onafgebroken is behouden, waarvan 33 jaar beloond met twee sterren.
De laatste 30 jaar stond zijn zoon Paul Stevens borg voor een ongekende horecabelevenis. Hij breidde het hotel-restaurant uit en zorgde ervoor dat het aan de wensen van de tegenwoordige tijd voldeed. Het restaurant stond centraal, het hotel diende om gasten van buiten de regio een volledige beleving te geven. Vele huidige professionals hebben gedurende een periode in Juliana het fundament gelegd voor hun carrière in de gastronomie.
Nu is het aan Frederique, dochter van Paul, om de liefde en hartstocht voor het vak door te geven.

Juliana Institute
Vakbekwaamheid, vakkennis, innovatie en passie, inspiratie en enthousiasme bieden toekomst en naarmate de tijd vordert onafhankelijkheid. Investeren in het individu, in het aanscherpen van ieders unieke kenmerken en eigenschappen tot onderscheidende competenties.
Het instituut biedt een intensieve opleiding, waarbij de studenten 6 weken in Juliana leven, ervaren, leren, zich ontwikkelen en presenteren.
Het opleidingsprogramma is afgestemd op vakkennis over het beste dat in de praktijk geboden wordt. Innovatie, duurzaamheid en differentiatie vormen de elementen waaraan alle onderdelen uit de opleidingen voor koks en gastheren/-vrouwen worden getoetst.
Uniek is de persoonlijke benadering en begeleiding. De eigen ambitie en de behoeften vanuit de markt worden vertaald naar leerdoelen. Daar waar leerdoelen niet binnen het vaste curriculum aan bod komen, worden programmaonderdelen op maat aangeboden vanuit het in der jaren opgebouwde netwerk van specialisten.
De opening van Juliana Institute vindt plaats in maart 2014.
Begin december 2013 is een bijeenkomst voor pers, partners en geïnteresseerden voorzien.

← Vorig bericht

Woensdagavond bekendmaking 'Beste Winkel'.

Meedenken over de Leeftuin in Houthem.

Volgend bericht →