Harmonie Amicitia Vilt biedt amateurmusici een podium

Voorpagina » Toerisme » Harmonie Amicitia Vilt biedt amateurmusici een podium

Zaterdag 3 november aanstaande start om 20.00 uur in de grote theaterzaal van de Polfermolen een heus muziekfestijn onder de naam “Kiek Ins”. De jubilerende harmonie Amicitia uit Vilt – zij bestaat 125 jaar! – heeft in het jubileumjaar twee totaal verschillende, maar beide spraakmakende muzikale uitvoeringen geprogrammeerd. De eerste vond plaats op 30 juni in het Openluchttheater waar 450 toehoorders genoten van een schitterend galaconcert. De tweede is dus aanstaande zaterdag in de Polfermolen.
Dirigent Xavier Scheepers voert met veel passie het woord over de programmering en over de inhoud van Kiek Ins. “Het bestuur en ondergetekende waren het erover eens dat in het jubileumjaar meerdere doelen bereikt moesten worden. Enerzijds was ons streven om de inwoners van Vilt en omstreken te laten horen dat Amicitia tot veel in staat is. Daarin zijn we tijdens het galaconcert met vlag en wimpel geslaagd; het korps heeft toen een topprestatie geleverd. Anderzijds wilde Amicitia iets terugdoen voor Valkenburg. Zaterdag biedt het korps daarom een podium aan amateurmusici die veelal voor het eerst, begeleid door een orkest, zullen soleren. Het programma is bepaald door de solisten, dat is een gegeven. Voor het korps is het geen gemakkelijke opgave.  De muzikanten moeten inspelen op de solisten en adequaat reageren bij onverwachte gebeurtenissen. Tijdens de repetities is een fijne samenwerking ontstaan. Je merkt dat de amateurmusici hierdoor vaak boven zichzelf uitstijgen. Samen verheugen we ons er dan ook op om zaterdag een heel mooi muzikaal programma te presenteren.”
De volgende artiesten zullen solistisch en begeleid door harmonie Amicitia voor het voetlicht treden: Nico Zwackhalen (zang), Didier Savelkoul (zang en piano), Mara Huijnen (viool), Joëlle Savelkoul (zang), Unwise (cover band), Marieke Meli (zang), Tous Huijnen (piano), Guido Braeken (trompet) en dansstudio Cosy Corner (dans).
Ook het zangkoor van Amicitia zal enkele liederen ten gehore brengen.
Foto’s Lian Sporken

← Vorig bericht

Namen twee overvallers een buit mee of niet

Judotournooi in Polfermolen

Volgend bericht →