Harmonie Amicitia Vilt op concours

Voorpagina » Toerisme » Harmonie Amicitia Vilt op concours

Het is inmiddels 12 jaar geleden dat harmonie Amicitia Vilt deelnam aan het bondsconcours van de LBM. Destijds werd met 85,17 punten promotie naar de tweede divisie bewerkstelligd. Omdat de Viltenaren daarna niet meer acte de présence gaven, volgde automatisch degradatie naar de derde divisie. Zondag 27 oktober gaat het korps proberen opnieuw een plek in de tweede divisie te bemachtigen. Vanaf 14.30 uur treedt Amicitia onder leiding van dirigent Xavier Scheepers voor het voetlicht van de driekoppige jury. Plaats van handeling is de Oranjerie in Roermond. 
Het programma  bestaat uit drie werken
Als inspeelwerk wordt uitgevoerd Los Barbas”, een Paso Doble van de Spaanse componist Ferrer Ferran. Hierna volgt het eerste beoordelingswerk getiteld “Images”. De eveneens Spaanse componist José Suñer heeft hierin een muzikale schildering van de stad Illescas (Toledo) weergegeven. In dit werk is een prominente rol weggelegd voor een paar heel bijzondere slagwerkinstrumenten. Amicitia Vilt is het eerste Nederlandse orkest dat dit muziekstuk uitvoert.
Als tweede beoordelingswerk, tevens het sluitstuk van het concert, is gekozen voor “Give Us This Day “, een symfonisch klinkend werk bestaande uit een langzaam en een heel snel deel. Componist David Maslanka liet zich hiervoor inspireren door het Boeddhisme.
Rond 18.00 uur komt aan alle spanning een einde wanneer de punten worden bekendgemaakt. Hierna vertrekken de twee bussen met muzikanten en supporters richting Vilt waar vanaf 19.30 uur voor iedereen die Amicitia een warm hart toedraagt een feestavond is georganiseerd in Café An de Grwate Wèch.
Voorafgaande aan het concoursoptreden in Roermond geeft Amicitia op vrijdagavond 25 oktober vanaf 20.00 uur in de Polfermolen een presentatieconcert waarbij de drie concourswerken worden uitgevoerd.
Foto Lian Sporken, harmonie Amicitia Vilt

← Vorig bericht

Dames 1 S.E.C. niet verder in beker, wel ervaring rijker

Voetbalvoorspelling: "De Drie van Graefie"

Volgend bericht →