Harmonie St. Rosa organiseert concertwedstrijden Geulvallei.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Harmonie St. Rosa organiseert concertwedstrijden Geulvallei.

In Sibbe met op zondag een optocht.Geulvallei-treffen brengt muziekvrienden bij elkaar Harmonie Sint Rosa op organiseert vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei het Geulvallei-treffen van de muziekfederatie De Geulvallei.
In de muziekfederatie de Geulvallei zijn een aantal harmonie- en fanfarekorpsen verenigd uit het land van Valkenburg en omstreken. Een keer per jaar komen zij bij elkaar om samen te musiceren. Het is geen officieel concours, maar de concertwedstrijden hebben bijgedragen aan de niveauverbetering van orkesten en tamboerskorpsen, mede omdat de verenigingen ieder jaar een doel hebben om naar toe te werken.
Elke vereniging kan 40 minuten musiceren, waarbij een divisiewaardig werk gespeeld wordt en de rest van het programma mag publiekvriendelijk ingevuld worden.De uitgevoerde werken worden wel door een deskundige jury beoordeeld te weten: de heer Nozy voor de harmonie- en fanfare orkesten en de heer Mennens voor de drumband en tamboerkorpsen.
Twee avonden muziek Het Geulvallei-treffen vindt plaats in gemeenschapshuis de Blokhut in Sibbe. Vrijdag 15 mei wordt gemusiceerd vanaf 18.30 uur. Dan treden achtereenvolgens Fanfare Les Amis Réunis Ransdaal, harmonie Kurkapel Falcobergia Valkenburg, harmonie Concordia Berg en Terblijt, en als laatste Harmonie St.Rosa Sibbe-IJzeren.
Zaterdag 16 mei vanaf 17.30 uur wordt deze reeks vervolgd met Harmonie Amicitita Vilt, fanfare St. Clemens uit Arensgenhout, harmonie Walram’s Genootschap Valkenburg, brassband St. Gerlach Houthem en tot slot fanfare St. Cornelius Schin op Geul.
Drumband-festival
Zondag 17 mei wordt dit Geulvallei-treffen afgesloten met een optreden van de bij deze korpsen aangesloten drumbands. Het festijn begint om 15.00 uur een optocht en defilé door de straten van Sibbe, waaraan alle muziekverenigingen zullen deelnemen. De optocht route luidt als volgt: Kerkstraat, St. Rosastraat, Dorpstraat, Gatsestraat en weer Kerkstraat waar het defilé zal worden afgenomen.
Na de optocht zal het programma in de Blokhut worden voorgezet met de podiumconcerten: Tamboerkorps St.Rosa Sibbe-IJzeren, Drumband Kurkapel Falcobergia Valkenburg, Drumband Walram’s Genootschap Valkenburg, drumband Harmonie Concordia Berg en Terblijt, Amicitia Vilt en tot slot drumband fanfare St. Cornelius Schin op Geul.
De entree voor dit muziekfestijn is gratis.

← Vorig bericht

"Fisk & TV OFF" spelen in Valkenburg.

Hoorzitting over nieuw gidsenhuis.

Volgend bericht →