Harpiste speelt in Mauritiuskerk

Voorpagina » Toerisme » Harpiste speelt in Mauritiuskerk

In de parochie H. Mauritius te Schin op Geul wordt het feest van Maria Lichtmis en de gedachtenis aan de H. Blasius gevierd op zondag 3 februari. De H. Mis om 10.30 uur wordt dan opgeluisterd door harpiste Pauline Nieuwenhuijs.
Wie is Pauline Nieuwenhuijs
Pauline Nieuwenhuijs is de vierde keer te gast is in Schin op Geul. Zij is een actieve harpiste met een eigen harpzaak, die harpleerlingen begeleidt, optredens verzorgt en speciale activiteiten organiseert voor en met (dementerende) ouderen. Op tienjarige leeftijd kreeg zij een proefles bij Ank van Campen en was meteen gegrepen door het instrument. Op het conservatorium in Alkmaar studeerde ze schoolmuziek en harp. Haar harpstudie was vooral gericht op de Keltische harp met 19 t/m 40 snaren wat echter niet wegneemt dat ze ook op de pedaalharp is afgestudeerd. Pauline is derhalve breed onderlegd en kan daardoor flexibel op alle verschillende soorten kleine harpjes spelen, alsook gemakkelijk arrangeren. Ze heeft een eigen harpschool waar ze harplessen verzorgt voor kinderen en volwassenen. Ze verzorgt workshops op haar eigen locatie, maar ook op scholen en in zorginstellingen. Voorts verzorgt Pauline harpmuziek voor speciale gelegenheden.
Maria Lichtmis
Op 2 februari viert de Kerk ‘Maria Lichtmis’. Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit geen Mariafeest, maar gaat het op deze dag vooral om Christus zelf. Officieel heet het feest: ‘de opdracht van de Heer in de tempel’. Het was bij die gebeurtenis dat Jezus werd betiteld als ‘het Licht dat alle volkeren verlicht’. In de kerken is het al eeuwen gebruikelijk om op deze dag een lichtprocessie te houden en kaarsen te zegenen. Zeker zo oud is ook het gebruik om op 3 februari, de gedachtenis van de Heilige Blasius, de Blasiuszegen uit te delen. Die moet de gelovigen beschermen tegen keelaandoeningen en andere kwalen.
Tijdens de H.Mis op zondag 3 februari zal zij met gepaste muziek de prachtige klanken van de harp laten klinken in de kerk van Schin op Geul.

← Vorig bericht

Martijn van Helvert bezoekt Goudenrood

Tentoonstelling 'boven de bieb' in Valkenburg

Volgend bericht →