Heeft u mondkapjes? Lever ze in voor de zorg

Voorpagina » Toerisme » Heeft u mondkapjes? Lever ze in voor de zorg

U heeft misschien al gehoord over de inzameling van mondkapjes door de brandweer. De mondkapjes zijn van cruciaal belang voor ziekenhuizen, huisartsen en andere zorg- en hulpverleners.
Ongebruikte mondkapjes
De mondkapjes worden vandaag, donderdag 19 maart, tussen 14.00 en 19.00 uur ingezameld in de kazerne gelegen aan de Koningin Julianalaan 19 in Valkenburg-centrum.
Alle mondkapjes zijn welkom, mits ongebruikt uiteraard. Uw hulp is nodig en wordt enorm gewaardeerd! Je kunt de mondkapjes brengen in een gesloten verpakking.
Wat is er nodig?
Mondkapjes zijn er in verschillende soorten en maten. Voor zorgverleners is het allereerst belangrijk dat de mondkapjes ongebruikt zijn. Daarnaast is er specifiek behoefte aan mondkapjes van het volgende type:
chirurgische mondkapjes; of
mondkapjes van het type FFP1; of
mondkapjes van het type FFP2.
Hygiene
Houdt bij inlevering bij de kazerne de hygiene regels wel in acht! Andere halve meter tussen twee personen in en geen contact maken.
Mocht u mondkapjes willen inleveren in een andere kazerne kan dat ook. Alle brandweerkazernes in Zuid-Limburg zijn hiervoor vandaag tussen 14.00 en 19.00 uur beschikbaar.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Dagboek uit quarantaine 3

Coronacrisis: Geen activiteiten Heerlijkheid Schin op Geul

Volgend bericht →