Heemkundedag in Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Heemkundedag in Schin op Geul

Bij gelegenheid van het 15-jarig jubileum van de lokale heemkundevereniging zal op zondag 10 september as. in Schin op Geul een Heemkundedag worden georganiseerd met activiteiten op diverse locaties

Zo zijn er rondleidingen in de Kluis op de Schaelsberg, de heemtuin bij kasteel Schaloen en wijndomein St. Mauritius naast de kerk, alsmede een demonstratie bij de enkele jaren geleden geheel gerenoveerde historische bakoven aan het Kerkepad.

Verder wordt in gemeenschapshuis ’t Geboew een expositie ingericht van boeken en tijdschriften, foto’s, topografische kaarten, alsmede werkstukken van de leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Ook wordt hier een doorlopende presentatie gegeven van filmbeelden over Schin op Geul (vanaf midden jaren 60).

Vanuit het gemeenschapshuis zijn een drietal wandelroutes uitgezet (over goed begaanbare wegen) waarin de diverse genoemde activiteiten zijn opgenomen.

De kosten van deelname bedragen € 5,00 p.p. (voor leden € 2,50); kinderen tot 12 jr. mogen mee voor € 1,00. Hierin inbegrepen zijn een duidelijke routebeschrijving, een rondleiding bij alle voornoemde locaties, alsmede een hapje en drankje bij de bakoven.

Tussen 10.00u en 14.00u kan men starten vanaf het gemeenschapshuis.

FOTO-IMRESSIE VAN DE HEEMKUNDEDAG

van Hein Reuters

← Vorig bericht

Tentoonstelling met werk van Rob Stultiens

Falco start van 3 teams in evenwicht

Volgend bericht →