Heksengilde Fauquemont

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Heksengilde Fauquemont

Heksenmysterie op 19 augustus 2007Sinds 11 december 2006 is Valkenburg een unieke stichting rijker, namelijk het heksengilde Fauquemont waarvan Wethouder Mevr. Fabienne Leenders – Habets beschermvrouwe is.
Al 9 keer organiseerden wij een “heksennacht” in de kasteeltuin Oud-Valkenburg.
Elk jaar opnieuw was het een groot succes en er kwamen honderden bezoekers uit de gehele Euregio.
Onze 10de “heksennacht” zal vanaf nu “heksenmysterie” heten en dit unieke evenement vindt plaats op 19 augustus 2007 in het Halderpark in Valkenburg. In dit historisch park kunnen wij meer bezoekers ontvangen in verband met de goede bereikbaarheid.
Men kan daar genieten van heksendrankjes, -hapjes en tovergeuren.
Meedoen aan workshops, tarotkaarten, hand- en gelaatlezen, spiritueel onthaasten, klankschalen, reiki en nog veel meer.
Dus hier kan men al genieten van “middeleeuwse wellness”.
Tevens willen wij de middenstand benaderen voor medewerking. Bijvoorbeeld om in dat weekend heksenbrood, -paté, -ijsjes en -drankjes te verkopen. Ook heksenetalages kunnen een uitdaging zijn om een heksenprijs te winnen. Maar om dit grote evenement te organiseren hebben wij materialen en financiële middelen nodig.
Sponsoren, vrijwilligers, bedrijven en verenigingen met goede ideeën en geschikte materialen zijn altijd welkom.
We hebben voor de toekomst nog veel meer ideeën en plannen in onze heksenhoed, zoals een middeleeuws festijn en een heksenstoet in Valkenburg.
Waarom dit alles…..? Wij gaan 400 jaar terug in de tijd. Twee Valkenburgse heksen – Maria van IJseren en Geertruij Claeren – werden in 1529 verbannen uit het Land van Falckenborgh op verdenking van tovenarij.
Heksen zijn wijze vrouwen, die kundig zijn in natuurgeneeswijze. Daar profiteren wij en de reguliere geneeskunde nog steeds van in dit digitijdperk. Daarom onze gilde, om de naam van deze vrouwen en vele anderen in ere te herstellen.
Meer weten?
Bel ons of stuur een email.
Heksengilde Fauquemont.
Emailadres: a.knols@freeler.nl Rabobank: 12.93.58.169
Telefoon: 043-6016196 bgg 06-21553308

← Vorig bericht

Boekenweek 2007: 14 tot en met 24 maart

Harmonie Amicitia speelt voorjaarsconcert

Volgend bericht →