Helpdesk bij aanvragen digitale parkeervergunningen

Voorpagina » Toerisme » Helpdesk bij aanvragen digitale parkeervergunningen

De gemeente Valkenburg an de Geul heeft een helpdesk ingericht om inwoners te helpen met het aanvragen van een digitale parkeervergunning. Het nieuwe digitale systeem gaat 1 juli a.s. in, echter met een overgangsperiode van 1 juli tot 1 oktober a.s. Dat staat te lezen in een aan alle raadsleden gestuurde informatiebulletin. Dit bulletin is woensdag 21 juni ook bij TV Valkenburg ontvangen.
Korte opsomming van informatie:
Het bedrijf P1 uit Den Haag ontzorgt onze gemeente in de uitgifte van (digitale) parkeerproducten. Daarbij verandert niets aan het beleid of tarieven, wel aan de uitvoeringswijze.
Er wordt gebruik gemaakt van een digitale parkeerbalie. Deze is op 1 mei 2017 in gebruik genomen. Vanaf dat moment worden geen parkeerproducten meer verstrekt door het KCC.
De huidige papieren bewonersparkeervergunning is geldig tot 1 juli 2017.
De huidige kraskaart voor bezoekersparkeren is vanaf 1 juli 2017 niet meer geldig. Vanaf dat moment kan alleen nog gebruik worden gemaakt van de nieuwe digitale bezoekersregeling. Kentekens van bezoek worden hiermee digitaal aan- en afgemeld. Er wordt per minuut afgerekend. Bezoekersparkeren wordt hiermee goedkoper en effectiever. Het systeem is minder fraudegevoelig.
Via het callcenter van P1 kunnen noodzakelijke producten toch zonder pc worden aangevraagd. Ook voor de digitale bezoekersregeling is een alternatieve gebruiksmogelijkheid beschikbaar, namelijk het telefonisch aan- en afmelden van kentekens. Ook hier kan het callcenter van P1 de nodige ondersteuning en begeleiding bieden.
Privacy: P1 verzorgt de uitgifte van parkeerproducten voor veel gemeenten in ons land en moet daarbij voldoen aan hoge veiligheidseisen inzake dataverkeer en het waarborgen van veiligheid van gebruiksgegevens. Ook om gebruik te kunnen maken van Digi-D faciliteiten en een koppeling met de RDW-database moet aan strenge voorwaarden worden voldaan. Deze worden ook continue getoetst door de daarvoor bevoegde instanties. De medewerkers van P1 en/of van de gemeente hebben geen inzage in persoonsgegevens of detailinformatie (bijvoorbeeld aan de hand van kentekens). Dit alles wordt vastgelegd in een privacy-overeenkomst waarbij onze interne datasecurity-officer is betrokken.
KLIK HIER om het gehele raadsinformatiebulletin te lezen.
KLIK HIER om de status uitgifte vergunningen per 20-6-2017 in te zien.

← Vorig bericht

Code rood: Zeer groot gevaar voor natuurbrand

Brug over Geul eind dit jaar aangelegd

Volgend bericht →