Hema-gebouw klaar voor de toekomst.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Hema-gebouw klaar voor de toekomst.

Burgemeester waardeerde inzet voor verbouwing met bloemetje.Ter gelegenheid van de afronding van de in- en externe renovatie van het markante Hema-gebouw, heeft burgemeester Eurlings de eigenaresse in het zonnetje gezet.
Saskia van Sloun werd verblijd met een boeket bloemen en een theaterbon. Martin Eurlings roemde haar inzet voor het verfraaien van het Valkenburgse winkelcentrum en ziet haar hiermee als een voorbeeld voor de toekomst. Het gebouw is zowel intern als extern grondig onder handen genomen. De luifel is nu voorzien van een transparante glasplaat.
Het kantoorgedeelte boven de winkel is extra verstevigd met een stalen kooiconstructie. De voorgevel is momenteel versierd met draadverlichting, die tijdens de donkere decemberdagen prachtig tot zijn recht komt.
Het markante gebouw kent een rijke historie. De allereerste eigenaar was Harmonie Kurkapel Falcobergia. De vier muzenbeelden van mergel die de voorgevel van het pand sieren, en die nu schoongestraald zijn, herinneren nog aan de periode waarin de Valkenburgse stadsschouwburg en concertzaal hier gevestigd was (van 1949 tot 1968).
De glas in loodramen en Art Deco-vensters aan de huidige lunchroomzijde (de oude cafépui) dateren nog uit deze tijd. In 1978 werd de locatie overgenomen door de Hema.
Door deze upgrade is het gebouw weer helemaal klaar voor de toekomst, nog voor de start van de werkzaamheden omtrent het Centrumplan. De HEMA is een van de weinige winkelketens die na de uitvoering van het Centrumplan in Valkenburg blijft.

Foto’s Pierre Volders, Tv Valkenburg © 2010

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

M & N: Over krimp, dialect en internet.

Volgend bericht →