Herbestrating en rioolaanpassingen in het centrum

Voorpagina » Toerisme » Herbestrating en rioolaanpassingen in het centrum

De komende week worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Louis van der Maesenstraat.
De rioolaansluiting van Albert Heijn is veelvuldig verstopt. Als definitieve oplossing worden twee extra rioolaansluitingen gemaakt. Hiervoor moet de rijbaan van de Louis van der Maesenstraat open gebroken worden ter hoogte van de trap naar de daktuinen van het wooncomplex Aan de Kei. Wegenbouw Limburg zal de werkzaamheden uitvoeren. Op maandag 3 april wordt gestart. Verwachting is dat deze werkzaamheden enkele dagen in beslag nemen. In verband met het uitharden van de cementgebonden voegen, kan de rijweg pas in de week voor Pasen volledig opengesteld worden.
Het herstraten van de basaltbestrating bovenaan de Louis van der Maesenstraat wordt uitgevoerd in dezelfde periode als de rioolwerkzaamheden. Gestart wordt op 4 of 5 april. Naar verwachting is het werkvak gereed op vrijdag 7 april. Doorgaand verkeer in de Louis van der Maesenstraat is gestremd vanaf 3 tot uiterlijk 14 april. Als gevolg van het vernieuwen van de rioolaansluiting van AH en het herstraten van de basaltbestrating op de kop van de Louis van der Maesenstraat zal het doorgaand verkeer gestremd zijn vanaf maandag 3
april tot uiterlijk vrijdag 14 april. Afhankelijk van de voortgang van het werk, het weer en de droogtijd wordt de tijd verkort.
De lijngoot in de Irmengardpassage kan niet compleet gereinigd worden als gevolg van betonvervuiling in de betonnen onderbak. De verontreiniging is een gevolg van de bouw van Aan de Kei. De vervuilde locaties worden in kaart gebracht. Daarna dient plaatselijk het straatwerk verwijderd te worden en de vervuiling handmatig verwijderd. Dit is slechts plaatselijk, waardoor hier weinig hinder van wordt verwacht. Zodra werkzaamheden inzichtelijk zijn, zullen deze ingepland worden.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Parochiefederatie is een feit

Bijeenkomst BuurtWhatsapp Sibbe-IJzeren

Volgend bericht →