Herdenkingen in Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Herdenkingen in Valkenburg aan de Geul

Om 20:00 uur twee minuten stilte.Op 4 mei om 19.15 uur wordt een korte bezinning gehouden bij deLoudesgrot aan de Cauberg. Om 19.40 uur vertrekt de stille tochtvanaf de Lourdesgrot naar de gedachteniskapel aan de Cauberg,waar in september 1944 de verzetsstrijders W.J. Francotte en J.H. Coenen door Duits geweld de dood vonden. Halverwege deroute worden ter hoogte van de Joodse begraafplaats bloemengelegd en woorden uitgesproken ter nagedachtenis van de Joodse oorlogsslachtoffers.
Om 20.00 uur worden bij het monument op de Cauberg allen,die voor de vrijheid van ons vaderland vielen, en alle andereslachtoffers van geweld met twee minuten stilte herdacht.Aan de hierna te houden dienst verlenen medewerking Ds. A.Witte, pastoor H. Jansen en H.Ch. Altmann namens de JoodseGemeenschap Limburg.
Leerlingen van het Stella Maris College in Valkenburg, kinderen van de basisschool en de plaatselijkescouting leveren ook hun bijdrage aan deze herdenking.Daarnaast zullen schutterij St. Martinus uit Houthem-St. Gerlach en harmonie St. Ceacilia uit Venlo-Blerick aanwezig zijn. Het brengen van een bloemenhulde op de plaats van deherdenking is toegestaan.
Maandagavond worden in de kernen Broekhem en Schin op Geul ook herdenkingen gehouden in het kader van de nationale vieringen 4 en 5 mei. In Broekhem vindt dat op de parochiebegraafplaats rond de klok van 18.15 uur.
In Schin op Geul kunt u om 17.30 uur terecht bij de plechtigheid in de Graafstraat.

← Vorig bericht

Verlies voor Ready 3.

Walramdames kampioen?

Volgend bericht →