Heren 1 van Sibbe MC verliest van Brunssum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Heren 1 van Sibbe MC verliest van Brunssum.

Jeugdteam 1 is officieus kampioen.Sibbe MC 1 verliest van Brunssum 3 met 3-7
Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde heren 1 tegen Brunssum 3. Sibbe speelde zwak en verloor dik met 3-7. Sterkste man aan Sibbekant was dit keer niet kopman Danny Lechanteur, maar derde man Wilfried Bae-nen. Wilfried die als enige wel de juiste vorm had won 2 partijen.
Het derde punt kwam op naam van Otto Bekers. Danny Lechanteur had te veel last van zijn vrijdag opgelopen blessure en bleef voor het eerst sinds jaren steken op die vervelende nul. Het dubbel Otto/Danny kon helaas ook geen potten breken.
Heren 2 Sibbe MC – Megacles Weert 6: 4-6
Heren 2 had tegen Megacles 6 maar 1 missie en dat was de afgang van de heenwedstrijd wegspelen. Dit lukte aardig. Het team speelde sterk en verloor net met 4-6. Jac Heuts begint langzaam in zijn oude vorm te komen en won 2x. Richard Hakke scoorde 1 punt en Didier Brummer bleef ondanks 3 vijfsetters steken op de nul. Wel won hij samen met Richard het dubbel. Dit was opmerkelijk want beide heren stonden met 2-0 achter en wisten door een enorme vechtlust de partij te keren en wonnen met 3-2. Ondanks de stijgende lijn is het doek nu definitief gevallen voor dit team. Degradatie is nu definitief. Volgend jaar gaat dit team weer een gooi doen naar de titel in de vierde klasse om zodoende zo snel mogelijk terug te keren in de derde klasse.
Sibbe MC 3 – Minor 2: 1-9
Sibbe MC 3 moest het thuis opnemen tegen Minor 2 uit Nuth. Deze wedstrijd was zwaar voor Sibbe. Jos Smeets heeft de spreekwoordelijke eer gered. In 6 wedstrijden viel de bal in het voordeel van Minor 2. Minor 2 speelde in een" flow " om alsnog kans te maken op een eventueel kampioenschap in de 4e klasse. Het werd ze echter niet gemakkelijk gemaakt door heren 3. Uiteindelijk trok Sibbe MC 3 toch aan het kortste eind. Misha Janssen heeft goed gespeeld, maar geen winst. Marijke Kwakernaat speelde haar partijen in 4 games of meer , maar helaas ook geen winst. Jos Smeets, in de laatste wedstrijd om van de 0 – 9 af te komen gewonnen in een wedstrijd van 15 – 13 13 – 15 11- 7 13 – 11. Einduitslag 1 – 9 voor Minor 2.

Sibbe Jeugd 1 – Furst Lybrea Heerlen 8: 9-1
Jongens 1 kon theoretisch kampioen worden tijdens de laatste thuiswedstrijd. Het team moest dan met duidelijke cijfers winnen van Heerlen 8 en de directe concurrent moest dik verliezen. De missie is gedeeltelijk geslaagd. Het team deed wat het moest doen en won met 9-1. Alleen tijdens de openingswedstrijd had Rob Sanowski een beetje last van zenuwen, waardoor deze verloren ging. Teun Wijckmans en Geert Debets hadden daar echter geen last van en sleepten Rob door het moeilijke begin heen. Het team walste in no time over de tegenstander heen.

Teun en Geert wonnen elk 3 partijen. Geert blijft hierdoor knap op een 100% score staan. Rob won wel zijn laatste 2 partijen. Het dubbel Geert Debets en Thijs Jans scoorden het negende punt. Doordat Kerkrade 4 punten haalde is het team nog niet officieel kampioen, echter met 16 punten voor met nog 2 wedstrijden te gaan is dit team niet meer in te halen. Het officieuze kampioenschap is dan ook al voorzichtig gevierd. Volgende week heeft het team aan 4 punten genoeg.
Sibbe Jeugd 2 – Kluis 6: 1-9
Jongens 2 is duidelijk nog een beetje te licht. Het team ging wederom dik onderuit tegen het sterke kluis 6. Simon Theunissen redde de spreekwoordelijke eer. Tom Andrien en Miriam Dijks konden niet tot winst komen.
Programma voor 17 november:
Senioren:
Landgraaf 5 – Sibbe MC 1.
Westa Wessem 5 – Sibbe MC 2.
Landgraaf 7 – Sibbe MC 3.
Jeugd:
Westa Wessem 6 – Sibbe MC 1.
BKS Sittard 3 – Sibbe MC 2.

← Vorig bericht

Graafwerk in Konijnsgracht voor cyclocrossbaan?

Ready 3 nu op kampioenskoers.

Volgend bericht →