Herfst in het Geuldal

Voorpagina » Nieuws » Herfst in het Geuldal

Op zaterdag 29 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een rondwandeling door de natuurgebieden Bergse Heide en Ingendael.
Het Ingendael langs de Geul bij Château St. Gerlach en de aangrenzende Bergse Heide zijn aantrekkelijke gebieden om te wandelen. De eerder niet toegankelijke akkers en graslanden in Ingendael zijn sinds 1996 aan landbouwkundig gebruik onttrokken en teruggegeven aan de natuur. Er loopt nu een kudde Gallowayrunderen die ervoor zorgt dat het gebied niet dichtgroeit met bos. Er is veel variatie ontstaan met bijzondere soorten. In het hellingbos van de Bergse Heide staan mooie eiken, berken, beuken en haagbeuken. De oude bomen en de afwisseling in soorten zorgen ervoor dat het bos bijzonder vogelrijk is. Langzaam maar zeker beginnen de boombladeren te verkleuren en af te vallen, maar de knoppen voor de bladeren van volgend jaar zijn alweer aanwezig en wachten op het nieuwe voorjaar.
De Meertensgroeve ligt in de Bergse Heide nabij Vilt. Het is een oude grintgroeve. Door de beschutte ligging en de open schrale vegetatie is het een apart gebied binnen de Bergse Heide. De zeldzame vroedmeesterpad vindt er een geschikte leefomgeving. Vanwege z’n roep, dat op een belletje lijkt, wordt de vroedmeesterpad ook wel ‘klungelke’ genoemd.
De excursie vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Brasserie-Hotel Brakke Berg, Wolfsdriesweg 10 te Geulhem / Berg en Terblijt.
Foto: Henk Heijligers, Stichting het Limburgs Landschap

← Vorig bericht

Overval bejaard echtpaar Beekstraat: getuigenoproep

Kunstwerkt deze keer over tattoo-kunst

Volgend bericht →