Hergebruik van mergel in nieuwe panden.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Hergebruik van mergel in nieuwe panden.

Bouwtijd is twee jaar.Maandagavond maakte een zegsman van slopersbedrijf van Liempd bekend dat de mergel afkomstig van de oude panden aan de Louis van der Maesenstraat hergebruikt zal worden in de nieuwbouw van het winkelcentrum. Veel inwoners vinden het jammer dat deze mergelpanden verdwijnen terwijl de mergel nog goed te gebruiken is.

Dat gaat ook gebeuren voor zover de blokken mergel nog te gebruiken zijn en in goede staat verkeren. De inloop-avond werd maandagavond goed bezocht, vooral door ondernemers die vragen stelden over de parkeermogelijkheden in het centrum tijdens de sloop en de bouw.

Er werden ook vragen gesteld over de bouwtijd. "Die is en blijft twee jaar", aldus Ando van der Pol van de gemeente. Er zijn voldoende dagen ingepland waarop niet gebouwd kan worden vanwege weersomstandigheden. "Daarnaast zal er ook in vakanties en weekeinden doorgewerkt worden" zijn gehoorde toezeggingen aan ondernemers en inwoners.

Niet alleen in het project A2 ondertunneling werken buitenlanders. Ook in het betonvlechtwerk tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum zullen Poolse werknemers werkzaam zijn.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Geen Omloop Schin op Geul meer.

Brandweeroefening in de Louis v.d. Maesenstraat.

Volgend bericht →