Herinrichting beemde in Broekhem van start

Voorpagina » Nieuws » Herinrichting beemde in Broekhem van start

Met het uitgraven van de doelpalen op het voormalige voetbalveld van Valkenburgse Boys is maandagnamiddag een begin gemaakt met de herinrichting van de beemde. Hierin wordt het grasland teruggegeven aan de natuur van Ingendael. Daarmee grenst het gebied aan het weiland van Shimano aan de visvijver. “Zo komt de natuur een stukje dichter bij Valkenburg-centrum te liggen,” sprak wethouder Niels Dauven van natuur bij de start van het project.

Lente
De werkzaamheden worden onder leiding van de gemeente Valkenburg aan de Geul en het Limburgs Landschap uitgevoerd. Door het gebied zal een struinpad voor wandelaars en fietsers worden aangelegd. De herinrichting van dit deel van het Ingendael zal in maart klaar zijn, zo is de verwachting.
Klik op onderstaande video voor meer informatie.

Video: Stef Grit, TV Valkenburg
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Stem op Fiorenza

Carnavalsmiddag voor Valkenburgse senioren

Volgend bericht →