Herinrichting Valkenburgerstraat duurt nog een jaar

Voorpagina » Toerisme » Herinrichting Valkenburgerstraat duurt nog een jaar

De herinrichting van de Valkenburgerstraat in Berg & Terblijt krijgt pas in oktober/november 2020 zijn beslag. Indien de weersomstandigheden meewerken. De bewoners ontvingen deze week de meest recente informatie in hun brievenbus.
Tijdlijn voor de toekomst
Op 23 juli jl. is aan BLM Wegenbouw uit Wessem de opdracht voor uitvoering van het project ‘herinrichting Valkenburgerstraat’ verstrekt. De voorbereiding voor de start van de werkzaamheden is in volle gang. De gemeente en de aannemer organiseren op woensdag 9 oktober – van 15.00 tot 20.00 uur – een inloopbijeenkomst in gemeenschapshuis ’t Vöske. Op maandag 4 november wordt gestart met de gefaseerde uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij wordt rekening gehouden met geplande evenementen en een goede bereikbaarheid voor bewoners en bezoekers. De oplevering is realistisch gepland voor het 3de kwartaal van 2020. De weersomstandigheden en de ondergrond spelen een niet onbelangrijke rol.

valkenburgerstraat

1 miljoen meer
De totale kosten voor de renovatie van de Valkenburgerstraat zijn 1 miljoen hoger uitgevallen. De laatste stand van zaken zouden de werkzaamheden een bedrag tot ca. 3,5 miljoen belopen. Daarvoor kreeg wethouder Carlo Vankan (Algemeen Belang) in juni nog de oren gewassen door de raad. Termen als ontluisterend, schrikken en teleurstellend werden door diverse partijen begin juli gebezigd. Ondanks dit heeft hij groen licht gekregen  om de aanbesteding te starten. Die periode is nu afgesloten.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Thema-avond in het teken van de vrede

Openluchttheater ontvangt meer dan gevraagd

Volgend bericht →