Herstelwerkzaamheden aan Geulkades gestart

Voorpagina » Nieuws » Herstelwerkzaamheden aan Geulkades gestart

Afgelopen woensdag is het Waterschap Limburg gestart met de herstelwerkzaamheden aan de kademuren, bruggen en andere elementen binnen het stroomgebied van de Geul in het centrum van Valkenburg. In 2021 zijn de meest acute herstelwerkzaamheden al uitgevoerd. De werkzaamheden die nu worden uitgevoerd vinden plaats binnen de Molentak en de Geultak.

Geultak
Het werk in de Geultak gaat tot medio januari 2023 duren. De planning is mede afhankelijk van de waterstand van de Geul. Bij hoge waterstanden wordt er niet gewerkt en schuift de planning dus op.

Werkzaamheden
De waterstand in de Geul wordt verlaagd tot 25 centimeter. Het materiaal van de aannemer wordt vanaf de kant in de Geul gehesen. De werkzaamheden vinden op de meeste locaties plaats vanaf een verplaatsbare steiger. Ook wordt op enkele plaatsen met mobiele kranen gewerkt. De locatie aan kadezijde wordt met hekwerken afgesloten voor publiek.
Op diverse plaatsen langs de Geulkade ziet u papiertjes in het groen. Daar staan de namen op vermeld van de beschermde planten.

Molentak
De werkzaamheden in de Molentak worden opgestart in januari 2023 en worden naar verwachting medio mei 2023 afgerond.

Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

College presenteert een sluitende begroting

Burgemeester en leerlingen ontbijten samen

Volgend bericht →